fbpx

Dočakali smo slovenski prevod “it” knjige Kako biti Parižanka vedno in povsod

Dogodki, Dogodki, Izbor urednice, Lifestyle, Novice, Prva stran

Ne rabiš biti Francozinja, da bi bila Parižanka.

“Ne rabiš biti Francozinja, da bi bila Parižanka.” 

Karl Lagerfield

V ljubljanski Veleblagovnici Nama so na dan žena za urednice, blogerke in ostale modno navdihnjene dame priredili predstavitev slovenske izdaj knjige Kako biti Parižanka vedno in povsod, ki jo je v slovenščino , pod okriljem založbe Totaliteta, odlično prevedla Goga Gordana Sredojević.

Navdihujoča knjiga je polna fotografij in ilustracij in slovenski prevod mednarodne uspešnice How to be Parisian Wherever you are.

Avtorice so Anne Berest, Audrey Diwan, Caroline de Maigret in Sophie Mas, ki o sebi pravijo:

“Smo štiri Parižanke in dolgoletne prijateljice, ki živimo v Parizu. Smo štiri ženske z zelo različnimi življenji in osebnostmi, pa vendar nam je skupna ta francoska začimba, ki življenje spremeni v roman.”

“Ne, Parižanke niso nosilke gena za vitkost, živeti z njimi ni preprosto in ne, niso popolne mame. So nepopolne, zmedene, nejasne in polne protislovij.
A lahko so tudi zabavne, pozorne, radovedne in ironične, predvsem pa so vešče umet-nosti uživanja življenja na francoski način.”

V uvodnem pozdravu je predsednica uprave Name Simona Kozjek izpostavila vlogo tradicionalne veleblagovnice v srcu Ljubljane, ki je s tem dogodkom po-zdravila prihod nove blagovne znamke Morgan v blagovnico Nama, urednica založbe Totaliteta Valentina Smej Novak pa je osvetlila založniški vidik knjige.

Predsednica uprave Name Simona Kozjek

Urednica založbe Totaliteta Valentina Smej Novak in Goga Gordana Sredojević

Skozi predstavitev nas je popeljala igralka Iva Krajnc, ki je z interpretacijo odlomkov iz knjige odgovajala na iztočnice pogovora s prevajalko Gogo Gordano Sredojević. aObiskovalke smo doživele zasanjani opis pariške melanholije (“Lahko se te poloti žalost brez razloga ali tavajoče upanje…”), doživeti dialog večernega osva-janja, prepričljivi opis pomena prijateljic, iskrene odgovore o ključnih kosih pariškega stila (“Ne sklepaš kompromisov med udobjem in eleganco. Hočeš oboje ali nič. Nikoli nismo videli Audrey Hepburn v copatih….”) in brezkomprisen odrezavi odgovor, zakaj Parižanke kljub vsemu jedo slastnemaslene rogljičke (“To jim paše. Merde alors!”).

Urednica revije Gloss Tea Hegeduš, igralka Iva Krajnc, blogerka in vizažistka Nika Veger

Mi pa smo se okrepčali z zdravimi prigrizki Perutnine Ptuj (odlične recepte s piščancem najdete tudi v knjigi!)  in osvežili z muškatno penino, kot se za Parižanke spodobi.

 

Svoj izvod knjige lahko kupite tudi na tej povezavi.

Foto: Sašo Radej, Totaliteta, Style.Over.Net


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam