fbpx

Dočakali smo Supermarket lepote

Izpostavljeno, Lifestyle, PR novica

Človeško telo ni prazen nakupovalni voziček, ki ga vozimo od police do police in vanj nalagamo preštevilne neuporabne izdelke.

Knjiga SUPERMARKET LEPOTE, ki je pravkar izšla,  je primarno knjiga o estetski kirurgiji, ki pa želi (poleg presenetljivih kirurških rezultatov) opozoriti na pasti sodobne estetske kirurgije in realno predstaviti tudi alternative doseganje lepote. Kirurgija je med 14-imi poglavji opisana na koncu; avtorji pred to odločitvijo predstavijo druge, manj invazivne metode. Strokovnjaki iz različnih področij so torej zdruzili moči, da bi razmišljujoči osebi predstavili celo paleto možnosti in preverjenih informacij – od telesne vadbe, ličenja, oblačenja, fotografiranja, Photoshopa, medicinske kozmetike, estetskega zobozdravstva in nenazadnje tudi estetske kirurgije.

Mock-Up 04

Človeško telo ne sme biti prazen nakupovalni voziček, ki ga vozimo od police do police in vanj nalagamo preštevilne uporabne in neuporabne izdelke. Nakupovalnih košaric in vozičkov je ogromno, telo pa je le eno. Ker vse več ljudi živi v virtualnem svetu, kjer rezi ne povzročijo krvavitve, telesnih bolečin in brazgotin, se obiski v kirurških centrih vse prepogosto jemljejo preveč lahkotno.

Knjiga želi vzpostaviti zdravo ravnovesje med sužnostjo lepoti, njenim prevelikim poveličevanjem ter slepim sledenjem trendom v estetski kirurgiji in med tem, da slepo zanikamo, da lepota šteje; da trdimo, da je pomembna le notranjost in da estetsko kirurgijo in estetiko nasploh demoniziramo in ji nadenemo absolutni pridih plehkosti. Izbrana poglavja želijo bralca dobro in pošteno informirati, ga izobraziti in mu s tem dati moč.

Mock-Up 10

Mock-Up 09

Mock-Up 05

Pri nastajanju knjige so sodelovali: prof. dr. Uroš Ahčan, avtor in urednik, Gaja Klarendič, dr.med, Aljoša Rebolj, fotograf, Maja Šušnjara, vizažistka, Nina Šušnjara, modna kreatorka, stilistka, Marija Matijasec, Photoshop umetnica, Mito Šinkovec, osebni trener, Mateja Lasič, dr. med, Matija Gorjanc, maksilofacialni kirurg, Barbara Hrovatin, ortodontinja, Bernarda Logar Zakrajšek, psihologinja, Doroteja Renko Diallo, anesteziologinja in Petra Kordiš, antropologinja, podiplomska študentka družinske terapije

Iz knjige:

”Zakaj bi svoji ženi odsvetoval trendovski kirurški poseg preoblikovanja zadnjice? Ker bi s spremembo zgolj enega dela telesa porušil telesno skladnost. Ker zadnjica ni namenjena zgolj fotografijam in všečkom na Facebooku. Zadnjica ni zgolj spolni objekt, vreden poželenja, temveč na zadnjici pogosto tudi sedimo. Na nekaj kvadratnih decimetrov telesne površine pritiska celotna teža trupa. Oblikoin strukturo originalni brazilski zadnjici dajejo mišice, ki se povečajo in preoblikujejo v ritmu sambe in drugih telesnih aktivnosti, ter primerna prehrana. Nad lepo oblikovanimi mišicami je napeta koža z malo podkožnega maščevja, ki prispeva k pravilnim linijam in gladkim prehodom. K popolnemu videzu brazilske zadnjice pa prispevajo še dolge noge in porjavela polt ter navadno v širšem kadru tudi širok nasmeh, ki pokaže belino zob, in iskriv pogled.”

 


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam