fbpx

Dokazano: Najboljša vadba za raven in napet trebušček

Fit, Lifestyle, Prva stran

Pot do izklesanega trebuha bo zdaj lažja, saj je strokovno dokazano, katera vadba za krepitev trebušnih mišic je najboljša.

Raven in napet trebušček ni samo privlačen na pogled, ampak je tudi kazalec dobrega zdravja, saj je prav trebuh središče telesa in skupaj z ledvenimi mišicami, zaslužen za pravilno držo.

Pot do izklesanega trebuha pa bo zdaj lažja, saj je strokovno dokazano, katera vadba za krepitev trebušnih mišic je najboljša.

Maščobno tkivo na trebuhu ni samo neprivlačno, ampak tudi nezdravo, saj se kopiči v trebušni votlini in tako obkroža kar nekaj pomembnih organov. Zato so se strokovnjaki odločili, da raziščejo, katere vadbe vplivajo na zmanjševanje centimetrov okoli pasu.

V študiji, ki jo je objavila revija Journal of Sports and Physical Fitness, so udeleženci vsak teden izvajali štiri različne vaje. Ena skupina je izvajala štiri statične kardio vajam druga pa dve statični vaji ter dva visoko intenzivna intervalna treninga.

Strokovnjaki so prišli do zaključka, da je za raven in čvrst trebuh najboljši visoko intenzivni intervalni trening.
Skupina, ki je izvajala te vaje ni izgubila samo telesne teže, ampak tudi več centimetrov okoli pasu, v primerjavi s skupino, ki je delala statične vaje. Prav tako se je tistim, ki so trenirali intervalno, izboljšal tudi krvni obtok.

Strokovnjaki so zapisali, da je največja prednost intervalnih treningov v tem, da se zaradi kratkih in intenzivnih vaj, telo obremeni do zgornje meje, zaradi česar se pospešuje razgradnja najbolj trdovratnih maščob – okoli trebuha.

V video prispevku si oglejte (in poskusite) visoko intenzivni intervalni trening, sestavljen iz osmih različnih vaj, ki traja 10 minut in 40 sekund.

 

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam