fbpx

Dolce&Gabbana pozivata k bojkotu lastne znamke!

Izbor urednice, Moda, Novice, Prva stran, Znani

#BoycottDolce&Gabbana

Glede na nezadovoljstvo z novim ameriškim predsedniškim parom, so se mnogi oblikovalci javno odrekli, da bodo oblačili Melanio Trump. Toda italijanski modni dvojec Dolce&Gabbana v oblačenju prve dame ne vidita prav nič spornega, zato sta se znašla v številnih kritikah na družbenih omrežjih.

Njuno kreacijo, čudovito črno obleko, je nosila ob prihodu v Belo hišo, največ prahu pa je dvignil plašč, v katerem se je pojavila na prvi evropski turneji. Plašč, v vrednosti 51.500 dolarjev, je bil namreč dražji kot znaša povprečna ameriška letna plača.

Steffano Gabbana je se na svojem Instagram profilu pohvalil z obleko, ki jo je nosila Melania, zaradi česar so številni ljudje pozvali k bojkotu popularne italijanske modne znamke.

Odgovor modnega dvojca je bil nenavaden in nepričakovan, saj sta v prodajo dala navadno belo T shirt majico z napisom #Boycott Dolce&Gabbana, na svoji spletni strani pa objavila video posnetek protestov in tako na zelo udaren način utišala kritike.

Zvita poslovneža sta po vsej verjetnosti želela prehiteti »prave« majice, ki pozivajo k bojkotu in si tako pridobiti lastniške pravice za napis. Cena majice je 175 evrov in glede na reklamo, bosta z njimi zelo dobro zaslužila.

Sam koncept napisa sicer ni nov, saj se je podobne reklame poslužila tudi Beyonce, po nastopu leta 2016 na Super Bowlu. Po pozivih z bojkotom njene turneje Formation, se je glasbenica odločila, da bo kritikom pokazala zobe in na trg poslala majice ter ovitke za telefon z napisom BOYCOTT BEYONCE, ki so bile na voljo v času turneje za 45 ameriških dolarjev.

Foto: Pinterest, D&G

 


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam