Najbolj priljubljeno čokolado iz otroštva si lahko naredimo kar doma. Okusna, dišeča in mehka sladica bo odlična za rojstnodnevne zabave in ostala druženja.
Sestavine za model 35 x 25 cm:
- 3 jajca,
- 35 g moke,
- 1 vanilin sladkor,
- 1 žlica kakava,
- ščepec pecilnega praška,
- 2 žlici medu,
- 2 žlici sladkorja.

Krema:
- 200 ml nesladkane mlečne smetane,
- 2 žlici medu.

Priprava:
- V skledo damo moko, vanilin sladkor, ščepec pecilnega praška in kakav ter vse skupaj premešamo.
- Ločimo jajca in rumenjakom dodamo med, sladkor in suhe sestavine. Zmešamo, da se združi.
- Beljake stepemo v trd sneg, ki ga dodamo rumenjakovi zmesi in z lopatko nežno premešamo, da se poveže.
- Razporedimo po pekaču, obloženem s peki papirjem, in pečemo 10 minut na 180 stopinjah Celzija.
- Po peki takoj previdno odstranimo peki papir in pustimo, da se popolnoma ohladi.
- Za kremo stepemo smetano in med v trd sneg.
- Pečeno skorjo po dolgem prerežemo na dve enaki polovici in kremo enakomerno namažemo na spodnjo skorjo, nato pa na kremo previdno položimo drugo, zgornjo skorjo.
- Pustimo 1 uro v hladilniku, da se ohladi, nato pa narežemo na približno 4 cm debele rezine.

