fbpx

Drage moje, ko dopolnite 50 let, ljubezen nima nobene zveze s tem, kar ste vedele prej!

Odnosi

Ljubezen pri dvajsetih in pri petdesetih ni ista ljubezen.

Ko sta oba mlada, se nekako hitro prilepita en na drugega. Brez razmišljanja iz kakšne družine izhaja partner, kakšne prijatelje ima in v kakšni družbi je odraščal. Pomembno je, da je lep in čeden, vas prijazno gleda in da je vedno ob vas.

Ni pomembno, da nimata ničesar skupnega – pomembno je, da je dober seks. In če se po enem letu razideš, to zlahka prebolite z nekaj jeznimi klici in pijanimi nočni s prijateljicami. Lahko si obljubite, da ga nikoli ne boste preboleli, da boste trpeli in ga imeli radi. Vendar to trpljenje vam ne gre najbolj od rok.

In potem srečate nekoga novega, se zaljubite preko vseh meja in ga ljubite, ljubite, ljubite. Poročite se in živite v nekakšni harmoniji, nato pa ti občutki zbledijo. Ugotovite, da ga resnično ne ljubite in ločitev je tu.

Živite v zablodi, da ljubezen ne obstaja, da se nikoli več ne boste zaljubili, da ste z moškimi zaključili in da jih pravzaprav sploh ne potrebujete. Bežite pred možnimi ljubeznimi, kot vam nesejo pete.

In potem spet srečate moškega. Najprej je vaš prijatelj, s katerim se noro zabavate. Niste se zaljubili in izgubili glave, ampak to je čisto okej. Potrebujete osebo, s katero je vse preprosto, on pa tudi ne zapleta odnosa. Zdaj ste stari 35 let in razmišljate z glavo, ne s srcem. Potrebujete nekoga, s katerim bi si lahko ustvarili družino in se prepričali v pravo ljubezen. Zdaj je vse tako, kot mora biti: zaupanje in spoštovanje. A vendar nekaj manjka.

Rodil se je otrok. Oba sta prepričana, da je zdaj vse v redu in tako, kot mora biti. Nato pa nekega večera, ko je on še pod prho, opazite, da mu na telefon prihajajo sporočila. Eno za drugim. Čeprav nimate navade, odprete sporočilo ter zagledate fotografijo z bujnim dekoltejem in pripisom: »Ali ti je všeč?«

Začenja se pekel, vse razpada. Pravi, da ni nič resnega, samo spogledovanje in da ni tako pomembno, da bi se zaradi tega vsemu odpovedal.

Vi pa ne morete verjeti, kaj se vam dogaja. Z vami ima otroka, vi ste družina. Dejstvo, da ni vse tako strastno, kot v filmu, sploh ni pomembno, ker film prikazuje samo pravljice.

Leta minevajo, stari ste že 45 let. Seks? Da, tudi to še obstaja. Mogoče ne vsak mesec, ampak prisoten je.

To je normalno, se prepričujete. Hormoni so se umirili, imate velikega otroka in živite v harmoniji. Vse bolj pogosto se ne ozirate na njegove flirte. Moški so pač taki! Pomembno je, da imate družino in da je v hiši mir. To je vaša ljubezen.

In nenadoma srečate NJEGA. Na spletu, v službi, na roditeljskem sestanku. V podjetje je prišel novi sodelavec. Ni pomembno, kako sta se srečala, ampak čutite, da se bojite. Vse razpada. Tri dni nenehno mislite nanj, saj čutite, da je to vaš moški. Jezni ste nase in se prepričujete, da je to posledica pomanjkanja spolnosti.

Ampak vse je prisotno: metuljčki v trebuhu, srce vam noro bije, ko pomislite nanj …

Nato se povežeta, govorita več ur, dni in si dopisujeta. Ponoči ne spite, ampak to sploh ni težava. Vklopite možgane in začnete razmišljati: oba sva poročena, on je učitelj mojega otroka, živiva daleč narazen …

Najdete tisoč razlogov, zakaj ne morete biti z njim. Dolga leta ste gradili stabilnost, rodili otroka in zdaj bi morali vse to poteptati. Morate se ločiti, ampak kako to razložiti možu, otroku, staršem? Mislili si bodo, da se vam je zmešalo. Ampak pred vami je še polovica življenja, vi morate živeti.

Sedite in jokate. Počutite se, kot bi lagali sami sebi. Vse v vas govori, da je to tvoja sorodna duša.

Nešteto je primerov, ko mož zapusti ženo. Ona ostane sama doma, vsi sorodniki so na njeni strani, on pa je šel z drugo. Živi iz dneva v dan, živi brez njega in ne živi pravega življenja. Ostala je samo še lupina. Otroci je ne spoštujejo, ker vidijo, da brez njega ne zna živeti.

Zato vam polagamo na srce, ljubezen pri dvajsetih ni ljubezen. Prava ljubezen boli, te spravi v težave in vas postavi pred izbiro. Pravo ljubezen morate plačati: z ljubeznijo do otrok, spoštovanjem, duševnim mirom – to je grenko plačilo. In vendar, če ne boste plačali, boste živeli prazno življenje.

Foto: Profimedia


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam