fbpx

Drzna poteza ženske revije!

Fit, Lifestyle, Prva stran

Prepovedali uporabo nekaterih besed!

Uredništvo ameriške izdaje revije Women’s Health bo prenehalo uporabljati izraz bikini telo na svojih naslovnicah, kar je resnično poteza, vredna pohvale!

Končno je ena revija sprejela odlično določitev, ki bo pomagala ženskam utrditi samozavest, namesto da bi jo rušila, kot to počne večina. Revija Women’s Health se osredotoča na vprašanja ženskega zdravja, fitnesa, prehrane in na splošno zdravega življenjskega sloga in glede na dejstvo, da oglašujejo zdravje, je čudno, da so do zdaj, uporabljali in oglaševali izraze, kot je bikini telo.

womens2_840_472

V uredništvu pravijo, da je ta izraz zastarel in ga ne želijo več uporabljati, saj sporoča, da je samo določen fizični videz sprejemljiv. Ta izraz dejansko kritizira drugačen videz in sporoča, da tisti, ki niso videti po njihovih pravilih in niso teh mer, niso pripravljeni za plažo. Takšni izrazi so krivi, da se ženske že desetletja ne počutijo dobro v kopalkah na plaži zaradi svojih oblin.

Revija se je odločila, da bo poleg bikini telesa, prenehala z uporabo tudi izraza, kot je “shujšala je za dve konfekcijski številki” na naslovnici. Urednica časopisa Amy Keller Laird je povedala, da želijo biti sodobni in spremeniti svojo vizijo. Želijo spodbujati zdravje in lepoto vseh velikosti in ne dajati slabega občutka, tesnobo in ustvarjati ženskam komplekse.

Odlična poteza za znano revijo, če želijo iti v tej smeri, morajo uvesti še številne spremembe, ki spodbujajo zdrave obline.

Foto: Women’s Health


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam