fbpx

Einsteinov recept za srečo: Če si postavite TO vprašanje vsak dan, ste na pravi poti!

Lifestyle

Formula za srečno življenje je zelo preprosta!

Albert Einstein je to označil za najpomembnejšo izbiro v človeškem življenju.

Kaj vam najprej pade na pamet, ko se zbudite? Ali razmišljate o delu, ki ga je ta dan treba opraviti, o vseh elektronskih sporočilih, na katera je treba odgovoriti, ali o papirjih, ki se kopičijo na vaši mizi, gospodinjskih opravilih, ki vas čakajo?

Ali razmišljate o stvareh, ki vas osrečujejo? O poljubu vašega otroka, preden gre v šolo, o objemu ljubljene osebe, ko se vrnete domov ali o tem, da nimate vsega, kar ste si želeli?

Albert Einstein je nekoč dejal:

»Najpomembnejša odločitev, ki jo mora človek sprejeti, je, po katerih načelih želi živeti.«

Želite živeti v prijaznem ali sovražnem svetu?

V katerem svetu živite? Kako ga vidite?

Na vas je, da se odločite in to odločitev sprejmete vsako jutro. Ko se zbudite, si morate takoj zastaviti vprašanje: »Ali živim v dobrem, prijaznem svetu?«

Način, kako se odzivate in vidite okolico, vpliva na to, kako poteka dan. Pozitivno razmišljanje naredi, da vam oči zasijejo in vas napolni s srečo in energijo.

Ko boste začeli dan s prepričanjem, da je svet dober, boste postali manj nagnjeni k negativnim odzivom, če gre kaj narobe. Imate več potrpljenja in upanja.

Dobro rodi dobro!

Način, kako doživite svoj dan že zjutraj, vpliva na količino dobrih stvari, ki sem vam bodo zgodile čez dan. Susan Reynolds, soavtorica knjige Naučite svoje možgane, da bodo srečni, verjame, da občutek zadovoljstva lahko tako močno vpliva na človeške možgane, da postanejo programirani, da vidijo le pozitivne stvari.

Z drugimi besedami, več dobrega boste videli v svetu okoli sebe, več boste dobili v zameno.

Pozitivno razmišljanje pozitivno vpliva na zdravje. Zmanjšuje tveganje za depresijo, zmanjšuje tesnobo in vas naredi bolj odporne na kakršne koli druge težave. Ljudje, ki si prizadevajo okoli sebe videti dobro, po navadi živijo dlje in se bolje spopadajo s stresom.

Dejstvo je, da se lahko ujamete v past negativnih misli. Nekatere stvari vas morajo udariti, vendar morate poskusiti tudi v tem najti nekaj pozitivnega.

Če dan začnete z pozitivnimi mislimi, se bo vaše življenje hitro izboljšalo.

Foto: Profimedia


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam