Eklektičen, čarobni nakit, ki poživi vsako modno kombinacijo

29. julij 2024

Eklektičen, čarobni nakit, ki poživi vsako modno kombinacijo

29. julij 2024
Foto: Freywille
Eklektičen, čarobni nakit, ki poživi vsako modno kombinacijo

Eklektičen, čarobni nakit, ki poživi vsako modno kombinacijo

29. julij 2024
Foto: Freywille

Če obožujete čarobnost živahnih barv, boste navdušeni nad kolekcijo nakita Freywille, ki so jo poimenovali Hommage à Hundertwasser.

Priznana znamka pisanega in unikatnega nakita s svojo kolekcijo nakita Hommage à Hundertwasser slavi mojstrovine in vizijo tega nekonvencionalnega umetnika in “doktorja arhitekture”.

Tisto, zaradi česar ta nakit izstopa, je zanimiva kombinacija živih barv in oblik, ki spodbujajo potop v Hundertwasserjev edinstveni svet, poln eklektičnega življenja in pravljičnih pokrajin.

Foto: Freywille
Foto: Freywille

S štirimi različnimi dizajni vsak kos nakita prenaša mogočne podobe čarobnega Hundertwasserjevega sveta. Posebej impresivni sta zapestnici Diva in Donna ter svileni šali, ki nemudoma povzdignejo vsak outfit.

Hundertwasser, ekološki vizionar, je oblikoval tudi številne plakate v podporo organizacijam, kot sta Greenpeace in Društvo Jacques-Cousteau. Ob praznovanju 50. obletnice Mednarodne zveze za varstvo narave in naravnih virov novembra 1998, je ustvaril plakat Imagine Tomorrow’s World, katerega elementi se zrcalijo v dizajnu FREYWILLE Spirit of Vienna.

Foto: Ante Odak
Foto: Ante Odak
Foto: Ante Odak

Na popolno obdelani površini žganega emajla impresivne barve in domiselni elementi ustvarjajo vzorec, ki daje vtis neprekinjenega gibanja in oživi pristni Hundertwasserjev značaj. Glavna barva je nežen odtenek modre, ki izžareva dinamiko, življenje in energijo.

Foto: Freywille

Pravljični svet poln čustev in romantike

Dizajn kompleta Imperial tekoče oživlja temo avanture, svobode in veselja. Na jantarno zlati površini emajla se ponovno pojavijo abstraktne “hiše”, položene na smaragdno zeleni travnik, obdane s svetlimi, modrikastimi toni vode in neba.

Vsak kos nakita izžareva neverjetno toplino, obarvan je s harmonijo dinamičnih spiral, ki razkrivajo pravljični svet Hundertwasserjeve domišljije in ustvarjalnosti. Oblikovanje je navdihnila čudovita slika “Irinaland über dem Balkan”, ki jo je Hundertwasser naslikal leta 1969 v čast svoji ljubljeni Irini, zato je prežeta s čustvi strastne, poletne romantike.

Foto: Freywille

Zasnova kolekcije Magical Garden razvija nepravilen, formalen Hundertwasserjev jezik, prežet z elementi vegetacije. Ploščate raznobarvne okrogle oblike predstavljajo nagajive cvetne glavice, ki počivajo na krhkih steblih.

Kompozicija je napolnjena z živobarvnimi spiralami, ki simbolizirajo neprekinjen krog življenja in smrti: “Spirala raste in umira kot rastlina, njene linije kot vijugasta reka sledijo zakonom rasti rastlinskega sveta.”

Foto: Ante Odak

Hundertwasserjevo idejo organske arhitekture, vredne človeka, izraža dizajn Street Rivers, pobarvan z veseljem in najsvetlejšimi odtenki rdeče, zelene, modre in rumene. Nakit iz tega kompleta je prepoznaven po motivih igrivih in pisanih “hišk”, ki se v skladu s Hundertwasserjevo filozofijo sklicujejo na pravico vsakega človeka do individualnega okrasja fasade in tudi okenskih okvirjev, predvsem pa spodbujajo spoštovanje narave, vrnitev človeka k naravi s sajenjem dreves v mestnih soseskah, recikliranjem ter uporabo sončne in vodne energije.

Kreacije nakita FREYWILLE je mogoče videti in preizkusiti samo v ekskluzivnih butikih, vključno z butikom FREYWILLE v Ljubljani na Ciril Metodovem trgu 21. Za več informacij raziščite spletni butik ali obiščite Facebook stran FREYWILLE Ljubljana.

Style. Več novic