Ekoseksualci užitke doživljajo v naravi in z naravo

17. junij 2021
Ekoseksualci užitke doživljajo v naravi in z naravo

Ekoseksualci užitke doživljajo v naravi in z naravo

17. junij 2021

Kaj je ekoseksualnost oziroma seksekologija? Ekoseksualci svojo spolno usmerjenost doživljajo na različne načine. Nekateri uživajo ob drgnjenju ob drevesa, ob zemljo, drugi orgazme doživljajo v jezerih, rekah. Užitke v naravi in z naravo doživljajo na različne načine, domišljija ne pozna meja.

Poleg telesnega zadovoljstva ima pomembno vlogo tudi varstvo okolja. Kakšno je razmerje med spolno usmerjenostjo in političnim odnosom do narave, pa je seveda odvisno od posameznika. 

Ekoseksualnost se je začela z Elizabeth Stephens in Annie Sprinke, ki se opisujeta kot “dve zaljubljeni ekseksualni umetnici”. Okoljski aktivistki s svojimi umetniškimi projekti želita varovavanje okolja narediti “bolj seksi, zabavno in raznoliko”. Organizirata tudi sprehode in ekoseksualne poroke, na katerih so se ljudje “poročili” z zemljo, jezerom, premogom, snegom, nebom in drugimi elementi narave. 

Profimedia

Narava kot deli človeškega telesa

Rože vidijo kot genitalije dreves, na univerzitetnih tratah prakticirajo “grassilingus” in naravo vidijo kot svojega ljubimca. 

“Večina ljudi čuti strast in veselje, ko zavoha cvet. Želimo, da bi imeli ljudje bolj radi naravo,” pravita Beth in Annie. Glavni cilj ekoseksualcev je, da naravo vidite kot ljubimca in ne kot “mati naravo”. Materi bi namreč kdaj kaj jezno zabrusili, a vam bo oprostila, medtem ko je pri ljubimcu potrebno biti bolj previden, saj ta lahko kadarkoli odide. Na ljubimca – torej na naravo je potrebno bolj paziti. 

Fetiš na vodo in blato

Ekoseksualci se srečujejo tudi prek aplikacije Tinder.

Dvajsetletni Tim ima tako na Tinderju številne slike, na katerih se prijazno smeji in iz katerih lahko razberemo, da se rad ukvarja z aktivnostmi na prostem. V opisu so številni emojiji, povezani z naravo – svet, šotor v gozdu, plaža, puščava, sončni vzhod, deževni oblak, kanuist, plavalec in podobno.

Zelo rad ima občutek mokrih in blatnih oblačil, tako na sebi, kot tudi na telesu ženske  Kadar masturbira, gleda videe na YouTubu, v katerih se ženske vržejo v morje ali jezero ali pa se na festivalih igrajo v blatu.

Profimedia

Na prvem zmenku je spoznal žensko, ki si je želela prav posebno izkušnjo: “V parku smo se namazali s čokoladno omako kot nadomestek blatu,” pravi. Potem so se v svoji čokoladni obleki sprehodili po mestu in bili deležni začudenih pogledov mimoidočih. “Najprej mi je bilo malo neprijetno, potem pa sem preprosto užival v tistem sluzastem občutku. Zdelo se mi je super,” pravi Tim. 

Sem morda tudi jaz ekoseksualec?

Odgovor na to morate najti sami. Tako kot pri vsaki spolni usmerjenosti, tudi tu obstajajo različne “stopnje”. Tudi pri eksoseksualnosti gre namreč za spekter. Nekateri so na primer pozorni le na nakup okolju prijaznih spolnih igrač, drugi se radi samozadovoljujejo v naravi. 

Profimedia

Takšne dimenzije spolnosti se sprva zdijo čudne, toda ob trenutnih svetovnih razmerah in stanju sveta in narave, nas ekoseksualci ne bi smeli šokirati in razburiti. Ogorčeni bi morali biti zaradi ljudi, ki naravo sistematično izkoriščajo. Če bi namreč z naravo ravnali z ljubeznijo in spoštovanjem, tako kot z ljubljeno osebo, bi morda lahko malce dlje uživali na tem planetu, namesto tega, da s strahom pričakujemo posledice onesnaževanja.

Prispevek je bil prvotno objavljen na miss7.

Style. Več novic