fbpx

EKSKLUZIVNO Instadekle: Sara Detela

Instaintervju, Zanimivosti

Ekskluzivno vam predstavljamo nežnejši del ekipe glavnih “krivcev” za nastanek in prepoznavnost Instaintervjujev. Poleg Instafanta Iztoka Franka je to Instadekle Sara Detela. Temnolasa Ljubljančanka zase pravi, da je 16-letnica z 10-letnimi izkušnjami in se niti slučajno ne počuti staro 26 let kot to kaže njen emšo. Ukvarja se z veliko različnimi stvarmi, že lep čas pa je njena velika strast pisanje instervjujev, člankov, predvsem pa skrb za naš portal ter njegovo Facebook stran in Instagram.

photocatxPrvih 50. instaintervjujev je tu, zato smo se v uredništvu odločili, da vam ekskluzivno predstavimo osebi, ki sta glavna “krivca” za rojstvo in prepoznavnost Instaintervjujev. To sta Iztok Franko in Sara Detela. Sara zase pravi, da je 16-letnica z 10-letnimi izkušnjami in se še niti slučajno ne počuti staro 26 let kot to kaže njen emšo. Ukvarja se z veliko različnimi stvarmi, že lep čas pa je njena velika strast pisanje instaintervjujev, aktualnih novičk, predvsem pa skrb za naš portal ter njegovo Facebook stran in Instagram.

Simpatična rjavolasa Ljubljančanka se kljub kar nekaj priložnostim še ni javno izpostavila, saj raje deluje iz ozadja. Je močno ambiciozna oseba, ki nikoli ne miruje in vedno nekaj počne zase. Mediji so ji prišli pod kožo, čeprav se sama tega niti ni tako zelo dobro zavedala. Rada raziskuje, ustvarja in piše.. skratka počne tisto, kar jo veseli. Pravi, da si vsak zasluži najboljše v življenju in bi moral početi tisto, kar ga osrečuje, saj je vse ostalo popolna izguba časa.

Kaj te v tem trenutku najbolj okupira?

“Trenutno največ časa namenim sebi in iskanju svoje prve redne zaposlitve, vzporedno s tem
se počasi pripravljam na odhod iz »hotela mama« in seveda pisanje in ustvarjanje novih projektov na portalu Styling.Over.Net ter skrb za portalovo Facebook stran in Instagram.”

Kakšni so tvoji karierni cilji?

“Vsekakor sem že sanjarila o družini, vendar ker se zavedam stanja v državi in ker bo preteklo še kar nekaj časa preden si jo bom lahko ustvarila, sem se raje osredotočila nase in svojo karierno pot. Sem oseba, ki jo zanima marsikaj in počasi odkrivam svoje talente, tako da imam karierne cilje na več področjih. Upam, da ostanem v novinarskih vodah in pustim nekaj za seboj. Saj veste kaj je rekel Steve Jobs: »Človek je lahko uspešen pri svojem delu, le če dela tisto, kar ga res veseli.«  tako da je moj največji karierni cilj početi stvari, ki me resnično veselijo in seveda v tem tudi napredovati in uspeti. Trenutno se v vlogi urednice portala Styling.Over.Net trudim razširiti sam portal in njegovo vsebino, veliko razmišljam tudi o tujini, saj se v tej državi nekako več ne vidim v prihodnosti.”

instasara12Kdo je bil tvoj idol oz. odločilni, da si izbrala poklic, ki ga opravljaš?

“Pravzaprav nisem nikoli imela idola po katerem bi se zgledovala oz. vanj stremela, saj sem se kar precej let iskala, ker me je enostavno zanimalo veliko področij. Zdi se mi, da sem vedno delala po navdihu. V osnovni šoli me je recimo nekje do 7. razreda najbolj navduševal šport in prepričana sem bila, da bom študirala na DIF-u in uspela kot športnica, v srednji šoli pa vse tja do faxa sem priložnostno sodelovala kot model in opravljala različna študentska dela kjer sem pridobivala izkušnje. Zastopala sem tudi promo ekipo Radia Antena Štajerska kjer sva z Niko Frece kot prvi Antenini drzni dekleti promovirali radio. Kasneje sem tekmovala celo za Miss bikini Slovenije ipd. Skratka preizkušala sem se marsikje, ker sem bila čisto neodločena kaj si želim početi. Ne opravljam poklica za katerega sem se šolala saj smo ekonomisti vedno bolj nezaposljivi, po vrhu vsega pa me danes zanimajo popolnoma druge stvari kot so me takrat, ko sem se odločala za poklic.”

Kdo si, kaj počneš in v čem uživaš?

“Sem oseba, ki praktično nikoli ne miruje in ne zna mirovati, rada imam delo, ki ga trenutno opravljam in rada sem zaposlena, čeprav mogoče delujem umirjena in sedim pri miru pa zato takrat ne mirujejo moje misli, kar naprej nekaj premišljujem (smeh). Vedno nekaj počnem, če to ni ustvarjanje za portal Styling.Over.Net pa recimo zelo rada berem, rada fotografiram in potem urejam te slike, veliko brskam po spletu, poslušam glasbo, gledam serije in nenormalno obožujem vožnjo z avtomobilom ki je zame skoraj tako sproščujoča kot nakupovanje. V vseh naštetih stvareh neizmerno uživam.”

Od kod želja po »pisanju« intervjujev?

“Če dobro pomislim, vse to izhaja iz mojih otroških let. Vem, da sem rada pisala, ker sem imela zelo lepo pisavo in v puberteti prelistala tono revij (smeh) predvsem so me vedno zanimale novičke iz sveta slavnih, saj jih je tudi mami rada redno kupovala in prebirala. Nikoli nisem razmišljala v tej smeri, da bi pisala, sem bolj tip človeka ki raje bere kot piše. Željo po pisanju intervjujev sem zaznala šele, ko sva se z Iztokom Frankom pogovarjala o novem projektu portala Styling.Over.Net, enostavno sem dobila priložnost, ki sem jo sprejela kot izziv in hobi. Sčasoma je hobi prerastel v strast in ta strast me že eno leto vsako jutro zbuja.”

instadekle saradetelaKako se je vse skupaj začelo, projekt Instadekle in Instafant?

“Eno leto nazaj je Anej Ferko iskal bolj športen tip ženske za slikanje z Renault Clio-om RS za ekskluzivni koledar portala Avto.Over.Net. Tako se je moj sošolec iz osnovne šole, urednik Avto Nasvetov, Tom Pleskovič spomnil name in seveda sem sprejela sodelovanje. Na samem slikanju sem spoznala glavnega urednika portala Avto.Over.Net, Iztoka Franka s katerim sva kasneje ob kavici v Črnučah debatirala o portalu Styling.Over.Net. Sprva je bila ideja o projektu čisto drugačna. Iztok je imel idejo, da bi intervjuvali in sami fotografirali naključne punce ki uporabljajo Instagram, jaz pa sem omenila da imam blazno veliko željo intervjuvati naše znane slovenke in slovence in tako se je rodil projekt, ki sva ga poimenovala Instaintervju. Sprava smo intervjuvali samo znane slovenke, po 25-ih intervjujih pa sem začela intervjuvati tudi znane slovence in v kratem imam namen intervjuvati tudi vse zanimive in drugačne ljudi po celem svetu. Projekt je trenutno najbolj priljubljena in najbolj brana rubrika na portalu Styling.Over.Net.”

Kako vam je s tem projektom, na spletni strani Styling.over.net in Facebooku, med poplavo strani uspelo pritegnili pozornost?

“Ravno s tem, ker smo izbrali drugačen pristop k našim znanim kot ostali mediji. Instagram je trenutno najbolj popularno družabno omrežje, ker je bistveno bolj pozitiven kot Facebook in seveda, ker ljudje radi berejo novičke o znanih. Mislim, da smo s to drugačnostjo pritegnili pozornost.”

instadekle saradetelaKako bi na kratko opisala svoj stil oblačenja?

“Načeloma je moj stil casual oz. športen, od nekdaj obožujem hip-hop stil in zelo rada se oblečem elegantno. Obožujem predvsem udobje! Nora sem na udobna oblačila!”

V katerih barvah se najbolje počutiš?

“Definitivno se najbolje počutim v črni in beli, ugajajo pa mi recimo tudi temno modra, siva in bež.”

Kaj vse najdemo v tvoji torbici?

“Zaradi praktičnosti obožujem velike torbice in imam večinoma veliko več stvari, kot jih v resnici potrebujem. Kar poglejte kdaj, obljubim da boste našli “svega i svašta” (smeh).”

Naj kos oblačila?

“Čeprav ga zelo malo nosim je to zagotovo pulover na kateri je gola slika oz. motiv golega telesa ženske v katero sem se prav zaljubila haha. Res je ženska, ki jo lahko gledam 24/7 in se je ne naveličam. To je Ilona Bukovskaya oz. širnemu svetu bolje znana kot Lady Vamp. Obožujem jo in dejansko sem pulover kupila zaradi nje in ne da bi ga nosila (smeh). Čudno, vem.”

Kaj zavidaš svojim prijateljicam, njihovim vsebinam v garderobnih omarah?

“Definitivno so to dolge maxi obleke, saj jih sama težko nosim ali pa jih očitno ne znam nosit zaradi svoje nizke postave. Tudi če si obujem visoke petke obleko vlečem po tleh (smeh) poleg tega se počutim v njih prav anoreksično.”

Česa ne bi nikoli oblekl in obula?

“Hm, mogoče res ne bi oblekla stvari v kateri se ne bi počutila udobno in sproščeno, saj mi s tem avtomatsko pade samozavest in postanem prav živčna haha. Kar se tiče obutve pa so to definitivno balerinke … EW!”

Kater je trenutni “must have” artikel po tvojem mnenju?

“Absolutno so to jeans hlače in usnjena jakna. To sta večna artikla, ki ne bosta šla nikoli iz mode.”

instadekle saradetelaKako pogosto kupuješ oblačila?

“Če bi lahko, bi nakupovala vsak dan haha, tako pa le občasno, če res nujno kaj potrebujem, včasih tudi kar tako mimo grede, če mi je res kaj všeč.”

Kateri modni oblikovalci so ti najbolj všeč?

“Tom Ford, Christian Louboutin, Hubert de Givenchy od tujih in od naših David Hojnik, Nina Šušnjara ter dizajnerski sestrski dvojček, ki se na modni sceni pojavlja pod umetniškimi imeni Tijana Bass in Sanja Cherish z blagovno znamko Revolver Heart, navduševal me je tudi pokojni Zoran Garevski.”

Na kakšen način slediš modnim trendom?

“Ne želim biti »ujetnica« modnih smernic oz. trendov, oblačim se skoraj vedno čisto po počutju oz. odvisno od priložnosti. Če pa že kaj pogledam pa sta to Pinterest in Instagram, normalno tudi prelistam  kakšno modno revijo.”

Kakšen stil ti pri moškem najbolj odgovarja?

“Bolj kot stil, mi je na moškem najbolj privlačen njegov parfum. Obožujem vonj po moškem! Če ima dober parfum je lahko tudi v trenerki ali pa brez (smeh). Sicer pa tak stil kot ga imam sama, casual in športen, mi je pa zelo všeč ko se zame na vsake toliko časa obleče elegantno. Njam!”

Kaj počneš v prostem času?

“Tanka linija je med mojim prostim časom in delom, saj vse kar počnem povezujem s portalom. Drugače pa veliko berem, rada počivam, ampak to običajno ne traja dolgo (smeh), pogledam kakšno dobro serijo, grem na klepet s prijateljicami ali pa na sprehod.”

photocatbfffKako skrbiš za svojo krasno postavo?

“Hvala za kompilment. Dejansko mi nikoli ni bilo potrebno skrbeti za postavo saj imam dobre gene. Ko sem prenehala s kajenjem dve leti nazaj, sem začela več jesti in normalno se mi je začelo to poznati na postavi in s tem so se začele dejansko prve »težave«. Že lep čas se pridno trudim ostati fit. Treniram tako, da opravim trening kar doma, saj YouTube ponuja ogromno posnetkov za domačo vadbo, če mi vreme prizanese se odpravim na Rašico, hrib ki je v bližini mojega doma, na vsake toliko časa obiščem tudi fitness.”

Kater del telesa najraje izpostavljaš in katerega zakriješ?

“Najraje izpostavljam svoje lepe noge. Če ne bi bila tako »zmrznjena«, bi jih izpostavljala čez celo leto. Skrivam pa načeloma vse ostalo (smeh) predvsem zato, ker se mi enostavno ne zdi lepo, da se ženska preveč razkazuje. “Diamanti so zakriti” pravi Zlatko v enem komadu.”

Kaj najbolj ceniš pri ljudeh?

“Pri ljudeh najbolj cenim zdravo pamet, iskrenost, skromnost in odprtost do drugačnih. Ne prebavljam pa nevoščljivih ljudi, ki ti zaradi svoje osebne ali poslovne nesreče ne privoščijo nič dobrega in lepega, priliznjencev, zahrbtnežev in egoistov. Takih ljudi si ne želim v svoji bližini in v svojem življenju, zato sem pogosto in vedno bolj rada v svoji družbi.”

Kaj je tisto, kar ti daje izzive za naprej?

“Izziv mi predstavlja vse kar je novo zame oz. česar se lahko naučim in nadgradim svoje znanje, vsi ljudje, ki mi (nekateri še vedno) govorijo da ne zmorem in da ne bom nikoli uspela in vsi moji vzponi po padcih, saj tako vem, da sem se zmožna pobrati in plezati dalje.”

instadekle saradetelaKaj je tisto, kar te osrečuje?

“Osrečujejo me male stvari oz. dejanja. Včasih je to samo sms za dobro jutro, vožnja ali pa klepet s kolegico. Ne potrebujem veliko da sem srečna.”

Sreča in veselje sta povsod okoli nas … Kateri pa je najpogostejši razlog za tvoj nasmeh na obrazu?

“Če sem čisto iskrena je to ravno portal Styling.Over.Net. kar se tudi opazi. Veliko ljudi mi je že reklo da mi je to delo pisano na kožo, da sem videti bolj vesela in čisto druga oseba. Imajo prav, saj tudi sama pri sebi čutim velike pozitivne spremembe.”

Sreča je …

“Naše razpoloženje, ki ni trajno, pride in odide.”

Saro najdemo na družabnem omrežju Instagram pod imenom @saradetela.


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam