fbpx

Emily Ratajkowski: gola feministka na belem konju

Lepota, Lifestyle, Novice, Novice, slider, Znani

Na poti je nov val feminizma!

Ameriška igralka in manekenka je veličastnega konja jahala popolnoma gola. To pa je fotografski objektiv zajela fotografinja za modno revijo Harper’s Bazaar. Fotografije, na katerih Emily izgleda božansko, so nastale kot slikovna spremljava provokativnem intervjuju, kjer se je 25-letnica razgovorila o njenih pogledih na seksualnost, goloto in žensko telo.

ER HB

Intervju, ki ga je z njo naredila znana feministka Naomi Wolf, je dvignil veliko prahu, saj Emily ravno z goloto poziva k feminizmu in sprejemanju svojega telesa. Ironično … ravno izkoriščanje ženskega telesa in golota je tisto proti čemur so se bojevale njene predhodnice.

ER HB2

 

Temnolasa lepotica, na srečo predvsem moške publike, razmišlja drugače:

“Danes velja prepričanje, da če si seksi, si obenem vulgaren in da se na tak način igraš z moškimi željami. Zame je biti seksi vrsta lepote, način samoizražanja, nekaj, kar je treba slaviti, kar je čudovito ženskega. Sprašujem se, zakaj je seks kot takšen nekaj, kar dobijo moški od ženske in se ženska samo predaja moškim željam?”

pravi Emily v intervjuju.

Williamsburg 2014

A photo posted by Emily Ratajkowski (@emrata) on

Outdoor showers in heaven

A photo posted by Emily Ratajkowski (@emrata) on

Nov val feminizma je na poti. S pomočjo socialnih omrežij in prikazovanju golih delov teles ter čutni seksualnosti mladih deklet smo na pragu nove revolucije. Odpiramo vrata “statement” fotografijam, ki pozivaju k sprejemanju svojega telesa kot nečesa popolnoma naravnega in normalnega.

What to wear tonight? #PFW

A photo posted by Emily Ratajkowski (@emrata) on

 

Foto: Instagram, Harpers Bazaar


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam