fbpx

Emma Thompson: “Igralke v Hollywoodu sploh ne jedo, vse so anoreksične!”

Fit, Lifestyle, Nerazvrščeno, Prva stran, trend, Tuja scena, Zanimivosti, Znani

Igralka odkrila enega od razlogov, zakaj se ni iz Londona preselila v meko filma.

Znana britanska igralka slovi po neposrednosti, nima dlake na jeziku in tokrat je stresla svoj srd na hollywoodske producente. Ko je gostovala v oddaji Skavlan na švedski televiziji, se je dotaknila enega od perečih problemov, ali pa trendov, kot vam je ljubše, ki vladajo v Hollywoodu. Igralka, ki ima 57 let, je namreč zatrdila, da nekatere igralke sploh ne jedo ali pa komaj kaj in da imajo v filmski industriji velike težave z anoreksijo.

“Gre za staro težavo, ki pa postaja v zadnjem času še večja,”

meni Thompsonova. O imenih sicer ni govorila naravnost, vednar pa je omenjala film Vnovič v Bridesheadu, ki ga je snemala leta 2008, povedala pa je, da je ‘sodelovala s prelepo igralko, do katere je na setu prišel producent filma in jo vprašal, ali ne bi razmislila o tem, da bi malo shujšala’. Emma Thompson je takrat snemala s Felicity Jones, Hayley Atwell in Greto Scacchi, zato lahko samo ugibamo, za katero igralko je šlo.

Thompsonova je takrat producentu ogorčeno dejala, da ne bo sodelovala pri filmu, če bo še kdaj slišala kaj takega. Zvezda filmov Razsodnost in rahločutnost ter Pravzaprav ljubezen se ni razgovorila samo o anoreksiji, ampak tudi o promoviranju kulta mladosti v Hollywoodu.

“Kaj za vraga je narobe s temi producenti in režiserji?! Mar ne bodo nekega dne tudi sami stari? Staranja ne moremo niti prepovedati niti upočasniti ali ignorirati. Gre za naraven proces, ki smo mu vsi podvrženi. Kaj ima igranje opraviti s staranjem?”

Tako se je razburila Thompsonova, ki se še spominja trenutka, ko jo je njen prvi ameriški producent, s katerim je sodelovala, vprašal, ali želi biti model ali resna igralka. Na srečo gledalcev se je Emma odločila za drugo možnost.

“Ne razumem, zakaj filmska industrija promovira popolnoma neresnično stanje,”

se je razjezila. Na vprašanje, zakaj se ni nikoli selila čez lužo in se angažirala pri velikih hollywoodskih produkcijah, je odgovorila:

“Nisem si želela tega. Vsakič, ko stopim na letališče v Los Angelesu, me prešine misel: ‘Za njih sem predebela’. Tako se počutim, takšne so tam vibracije, trendi, razpoloženje… vse mi na vsakem koraku sporoča, da sem za njihove standarde strašno debela in naj se kar lepo vrnem v London. Povem vam, Los Angeles je grozno mesto. Ponorelo mesto z zmešano logiko in lažnimi ljudmi. Vse je samo videz, nič ni pristno. Nikoli ne bi mogla živeti tam.”

Med pogovorom je Emma Thompson še razkrila, da je svoje čase zavrnila ponudbo Donalda Trumpa, da v času snemanja filma Prave barve leta 1998. prebiva v Donaldovi zgradbi Trump Towers. Tako, pa vemo še nekaj več, česar prej nismo. Da je L.A. naporno mesto z dvojnimi standardi in lažno fasado ter ponarejenimi ljudmi, pa smo pravzaprav slutili že pred Emmino izpovedjo za švedsko televizijo.

 

Foto: Etonline, The Independent, The Huffington Post, Prima


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam