fbpx

»EssZimmer« v BMW Welt

Zanimivosti

Zgolj osem mesecev po odprtju gurmanske restavracije »EssZimmer« v BMW Welt si je Bobby Bräuer s svojo ekipo prislužil Michelinovo zvezdico.

Zgolj osem mesecev po odprtju gurmanske restavracije »EssZimmer« v BMW Welt si je Bobby Bräuer s svojo ekipo prislužil Michelinovo zvezdico.

»EssZimmer« se je v rekordno kratkem času pridružil skupini najboljših nemških restavracij. Ta časten naziv je bil v četrtek obelodanjen na novinarski konferenci Michelinovega vodnika v Berlinu. Michelinova zvezdica velja za eno izmed najbolj prestižnih gastronomskih priznanj na svetu. V izdaji za leto 2014 je bilo skupno podeljenih 274 zvezdic.

»Navdušen sem in ponosen. Z ‘EssZimmer’ v Münchnu sem sklenil krog, ki sem ga z osvojitvijo prve zvezdice začel z restavracijo »Königshof,« je dejal Bobby Bräuer po objavi nagrajencev.

EssZimmer v BMW Welt 2013Thomas Muderlak, vodja BMW Welt je potrdil: »Michelinova zvezdica je najvišje priznanje za vsako restavracijo. Zelo smo ponosni, da je ‘EssZimmer’ doletela ta čast. Naš koncept ponudbe najbolj izvrstne kuhinjske umetnosti s prvovrstno postrežbo, ki vključuje možnost najema osebnega šoferja, na tej izjemni lokaciji ni bil odlično sprejet le s strani naših številnih zadovoljnih strank, ampak so odličnost restavraciji priznali tudi najvplivnejši kritiki na področju gastronomije. Naša zahvala gre podjetju Käfer, Bobbyju Bräuerju ter njegovi ekipi.«

»Bobbyju Bräuerju in njegovi ekipi čestitam iz vsega srca. Osvojitev te zvezdice so bile naše sanje – sanje, ki so se uresničile hitreje, kot smo si upali predstavljati. Naš cilj z BMW Welt je bilo Münchnu ponuditi novo kulinarično atrakcijo: Ta nagrada dokazuje, da nam je uspelo,« je dejal Michael Käfer, glavni direktor podjetja Käfer GmbH & Co. KG.

Uveljavljeni münchenski podjetji BMW in Feinkost Käfer sta gastronomsko partnerstvo sklenila oktobra 2012. Gastronomski koncept je zasnovan za različne skupine obiskovalcev. Poleg visoke kuhinje ekskluzivne restavracije »EssZimmer«, Feinkost Käfer upravlja tudi bistro »CooperS« v pritličju zgradbe; restavracijo »Bavarie« in kavarno »Biker’s Lodge« v srednjem nadstropju; poleg tega pa organizira in nudi gostinske storitve na številnih dogodkih v BWM Welt.

Restavracija »EssZimmer« – imenovana tudi »dnevna soba Bobbyja Bräuerja« – na novo opredeli pričakovanja gostov. Ambient izžareva vrhunskost in udobje: Najboljši izbrani materiali in topli barvni odtenki navdajo restavracijo s 45 sedeži z luksuzno, a prijetno avro. Izjemne kuhinjske mojstrovine gurmanskega šefa, impresivna vinska karta, prvovrstna postrežba in možnost najema osebnega šoferja BMW pri BMW Welt poskrbijo, da je večer v »EssZimmer« nepozabno doživetje.

V ospredju je pristna kuhinja glavnega šefa Bobbya Bräuerja, ki ni samo osvajal nagrad skozi svojo celotno kariero, ampak je predvsem izpopolnil umetnost priprave jedi v svojem edinstvenem slogu: francoska kuhinja s pridihom Mediterana in lokalnih specialitet; iskrenost in pristnost pri izbiri produktov; ter spretnost in ustvarjalnost celotne ekipe so osnovne sestavine vseh jedilnih listov, pod katere je podpisan.

O Bobbyju Bräuerju

Bobby Bräuer se je izobraževal v klasični francoski kuhinji ter na začetku kariere črpal svoj kuharski navdih od velikanov, kot so na primer Otto Koch, Eckart Witzigmann in Dieter Müller. V Münchnu rojeni Bräuer si je že prisvojil zvezdico z münchensko gurmansko restavracijo »Königshof«, restavracijo »Victorian« v Düsseldorfu in restavracijo »Quadriga« v berlinskem hotelu Brandenburger Hof ter prejel častni naziv »Kuharski šef leta 2011« v kulinaričnem vodniku Gault Millau Austria za svoje dosežke v gurmanski restavraciji »Petit Tirolia« v Kitzbühelu. Bräuer je bil na začetku novembra imenovan tudi za »Vzhajajočo zvezdo 2014« v kulinaričnem vodniku Schlemmer Atlas.

Odpiralni čas: od torka do sobote, od 18:00 naprej, kapaciteta: približno 45 oseb (sede).


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam