fbpx

Eva C. Zimet: Make – up me je pritegnil, ker je večplastna forma umetnosti

Intervju, Lifestyle, slider

Če se ženska dobro počuti v svoji koži z make – upom (ali brez), ji nima nihče pravice govoriti kaj je prav in kaj ni.

Eva C. Zimet  je mlada slovenska vizažistka in igralka. Vsi, ki jo poznajo vedo, da ima veselo in živahno osebnost, ki jo je med drugim, poleg trdega dela popeljala do snemanja z znano ameriško igralko in manekenko Kate Upton. Domači mediji so jo označili za slovensko Kim Kardashian, ki jo liči Mario Dedivanovič, pri katerem je Eva pridobila certifikat, nam pa je zaupala, kako se je spremenilo njeno življenje, odkar se je podala v svet lepote.
mario2a-1024x899

Eva in Mario Dedivanovič

Živjo Eva, kako si? Kje si? Kaj počneš ta trenutek?
Živjo Sara, super hvala. Trenutno se nahajam v New Yorku. Ta trenutek sedim za računalnikom, jem sladoled in odgovarjam na vprašanja, haha.

sara24

Zakaj ravno make – up in kaj te je pritegnilo v svet lepote?
Svet lepote me je privlačil že od malih nog, tako da je verjetno bilo samo vprašanje časa, kdaj se bom dokončno ustalila v tem poslu. Make – up me je pritegnil, ker je forma umetnosti, ki je večplastna. S tem mislim na različne tehnike ličenja, različne nanose, različne mase. Odvisno od vsake umetnice ličenja posebej in kaj se odločijo, da ustvarjajo. Sama se trenutno poglabljam bolj v “trivialni del” make – upov, v prihodnosti pa imam zeljo poseči po malo drugačnejših tehnikah ličenja.

sara20 (1)

Kdaj si se začela profesionalno ukvarjati z ličenjem?
Profesionalno sem se začela ukvarjati nekje leta 2012. Med študijem sem začela ličiti prijateljice, nato prijateljice prijateljic, potem pa sem kmalu začela sodelovati na photoshootingih, modnih revijah, itd.

Slovenski mediji so te razglasili za slovensko Kim Kardashian. Ti to laska?
Veš, da me vsak najprej vpraša  ravno to “če mi laska” jaz vprašam komu pa ne bi! In vsak ki reče, da ne – laže! Kim je izjemno lepa zenska (ko je bila naravna in še vedno) in logično, da mi laska, če kdo primerja moje poteze z njenimi. Sama sicer menim, da gre samo za virtualno prevaro temnih las in rjavih oči.

sara17

Kaj praviš na “Kardashian look”, ki je trenutno najbolj popularen. Res ustvarja klone na družbenih omrežjih?
Veliko govora je zadnje čase o teh “klonih na družbenih omrežjih”. Recimo, da imam sama bolj kompleksen pogled na celotno zadevo in gledam malo drugače,  iz strani posla. Če se določena stvar prime, to pomeni, da je veliko povpraševanje. Podjetja bodo zgrabila povpraševanje in ustvarila nov trg. Če se povpraševanje obdrži, super. Če se povpraševanje še bolj razširi, se zgodi to kar si me vprašala – če se je celoten “Kardashian typicall look” prijel z vsemi produkti, ki jih ta look zahteva (ki jih NI malo), to pomeni, da je povpraševanje ogromno in da si ženske tak look želijo in še pomembneje, pripravljene so plačati visoke zneske za produkte. Normalno, da so vsi beauty brandi stvar zagrabili z vsemi štirimi. In dokler punce želijo tak look, tako dolgo bo to trajalo. Zdaj če so ti “beauty kloni” okej ali ne, kakšne so posledice … se mi ne zdi smiselno ukvarjati s tem. Vsaka posameznica se sama odloči, kaj ji ustreza. Nekatere imajo rade natural look, druge imajo rade heavy make – up look. Kdo sem jaz, da govorim kaj je prav in kaj ne, kaj je dobro za njih in kaj ni, kaj je za njih lepo in kaj ni … Dovolj so stare, da same vedo kaj delajo. Če niso dovolj stare, je naloga staršev, da nadzorujejo nanos ličil. Zato ne maram, ko nekatere ženske  govorijo “preveč make – upa”, “vse zgledate enako”, “kakšne boste ko boste stare”, “bogve kakšna si brez vsega make – upa”… Joj, res, dajmo se brigat zase, shall we? Haha! Če se ženska dobro počuti v svoji koži z make – upom (ali brez), ji nima nihče pravice govoriti kaj je prav in kaj ni. Naj ženska živi!

sara1

 Si vedno naličena?
V preteklosti skoraj vedno. Zadnje leto pa več ne kot ja. Če je kakšen pomemben dogodek, potem seveda sem naličena. Ampak čez teden navadno posnamem video tutorial za make – up, naredim fotografije in umijem make – up dol. Haha.

Končno je tu poletje in s tem prihaja tudi cela vrsta zabav. Kakšen naj bo make up za poletne zabave?
BRONZED! Poletje je idealno za lepe zagorele, bronz odtenke. To je osebno moj najljubši look.

sara10

Na svetu obstaja veliko število moških vizažistov. Meniš, da je to zaradi tega, ker se bolje spoznajo na estetiko ženskega obraza?
Da bi se spoznali bolje na estetiko ženskega obraza, ne bi rekla. Sama bolj menim, da je veliko več moških vizažistov posledica podiranja tabujev, ki so povezani z moškimi in ličenjem. Zadnje čase se ti tabuji podirajo in veliko več moških si upa pokazati svoj talent. V Sloveniji je zelo uspešen Martin Perovič iz Maribora in upam, da mu bo več fantov sledilo.

sara7

Kako se je po tvojem mnenju spremenila beauty scena? So danes po tvoje možnosti večje za vizažiste?
Uf, kaj pa vem … Spremenila se je v tem pogledu, da je veliko več punc vizažistk. Tiste, ki so dejansko res nadarjene in tiste, ki bi mogoče potrebovale še malo vaje. Vendar menim, da vsaka mora na koncu pokazati svoje delo, svoj talent in potem se hitro vidi nivo znanja. In to so tvoje možnosti, ki ti dajo delo na koncu. Seveda je pa lažje dobiti stranke, ker je, kot sem že omenila, veliko večje povpraševanje.

sara6

Kateri izdelek za ličenje je po tvojem mnenju najbolj podcenjen in zakaj?
Najbolj podcenjen izdelek za ličenje je po mojem mnenju blush. Veliko punc preskoči lica, kar se velikokrat konca z bledim izgledom. Zakaj? Preprosto! Ker ne vejo pravilno nanesti rdečila na lica, ker se bojijo da bodo izledale “čisto preveč” in ker niso navajene, da imajo poudarjena lička.

Kateri je tvoj najljubši trend ličenja za poletje 2016?
Najljubši trend za poletje 2016 je ta “glowy, dolg look” z nežnimi peach odtenki, vendar je bistvo v zlatih odtenkih. Sama rada zmešam zlati odtenek (zlato senčilo) z barvo šampanjca – navadno uporabim kar highlighter, saj le-ta da dodaten glowy videz.

sara8

Kaj je potrebno za uspeh v lepotni industriji?
Mislim, da na to vprašanje ne poznam pravilnega odgovora. Moj nasvet bi bil, da punce raziščejo možnosti dela, vrste make – upa, kaj želijo delati, v čem se želijo izpopolniti in to dejansko narediti. Si priskrbeti dobre fotografije svojega dela in jih pokazati pravim osebam.

sara2

Kaj se dogaja s tvojo igralsko kariero? Kje te lahko vidimo?
Igralsko kariero sem dala na stran, ko sem odšla iz gledališke igre, saj sem se posvetila make – upu. Z agentom bo potrebno doreči nekaj zadev, ampak to bo takrat, ko bom vedela, da imam čas za to in da lahko make – up počaka.

Kateri film si gledala nazadnje?
Nazadnje sem si ponovno ogledala Serial (Bad) Weddings. Nujno si poglej!

Kaj počneš v svojem prostem času?
Odvisno od dneva, počutja, kontinenta. Kadar sem v Sloveniji, ogromno časa preživim z bratom in sestro, saj oba pogrešam najbolj na svetu, medtem ko sem v NY. Zraven tega seveda kofetkanja z najboljšimi prijateljicami, sprehodi, 3x na pol leta fitnes hahaha, branje knjig, plavanje. Ko sem v NY, sem veliko bolj delovna in imam bistveno manj prostega časa.

sara5

Kakšni so tvoji načrti za prihodnost?
Joj, ne vem. Moraš se postavit v vrsto za starši in vsemi drugimi, ki me to sprašujejo haha. Nimam načrtov. Moje življenje je tako zelo nepredvidljivo. Odvisna sem od projektov, katere moram izpeljati in to potem diktira mojo lokacijo. Potem šele lahko približno vidim kakšno bo moje leto.

Foto: Valmike Nosea in Eva C. Zimet osebni arhiv

Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam