fbpx

Facebook zavrnil oglas in dvignil veliko prahu!

Moda, Novice, slider

Le kaj jih je zmotilo?

Priljubljena socialna mreža je prejela ostre kritike iz avstralskih feminističnih skupin za prepovedan oglas. Facebook je blokiral račun “Cherchez la femme“, skupino za promocijo njihove diskusije z naslovom “Feminizem in debelost”, ker je spodnja fotografija prikazovala žensko telo na “nezaželen  način”.

Po mednarodnem škandalu je Facebook odblokiral skupino in trdil, da je prišlo do napake. Ko so se pritožili na odločitev Facebooka, so predstavnice skupine dobile odgovor, da se fotografija ne ujema z njihovo politiko promoviranja zdravega telesa in zdravega načina življenja.

Preberite tudi: Zakaj so v ZDA prepovedali kampanjo za močnejše postave

1463712277444-large_trans++qBYMlWmNSsYKmyFVDYjgrUHQvb2UFjW03QidnNDMhGA

Skupini so tudi predlagali, naj fotografija ne prikazuje delov telesa, s katerih visi odvečna maščoba. Kot je zapisano, ni dovoljeno promovirati niti fotografij z ljudmi v preozkih oblačilih in fotografij, na katerih se vidi celulit. Predlagali so jim tudi, naj raje uporabijo fotografijo nekoga, ki teče ali kolesari in skupina se je odzvala s spodnjo fotografijo.

na-kolesu_i610

Na fotografiji, ki jo je Facebook prepovedal, je sicer Tess Holiday  prva plus size manekenka z naslovnice, ki nosi številko 52. Tess se na svojem Instagram profilu nikakor ne sramuje svojega golega, močnejšega telesa in ga prav rada pokaže.

V modni svet, v katerem sicer kraljujejo suhljate manekenke, je v zadnjih letih uspelo vstopiti kar nekaj plus size manekenk. Med njimi je najbolj uspešna in znana Ashley Graham, o kateri smo že pisali, ki je med drugim krasila številne naslovnice revij, do katerih prej močnejše manekenke niso imele dostopa.

Preberite tudi: Končno na naslovnici ženska z oblinami

profimedia-0271823214_i610

Na Facebooku še naprej trdijo, da se je zgodila napaka, vendar mnogi močno dvomijo o tem, zaradi podobnih številnih incidentov v preteklosti.

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam