fbpx

Filmi iz osemdesetih, ki si jih mora ogledati vsaka ljubiteljica mode

Lifestyle, Zanimivosti

Značilno za osemdeseta leta so velike frizure in še večje ramenske blazinice. Predstavljamo vam najpomembnejše filme iz tistih časov, ki bi si jih morala ogledati vsaka ljubiteljica mode.   1. Fast Times at Ridgemont High, 1982 Stilski trenutek v filmu je bila Phoebe Cates, ki je iz bazena kot sanjsko dekle Linda Barret iztopila v zloglasnem […]

Značilno za osemdeseta leta so velike frizure in še večje ramenske blazinice. Predstavljamo vam najpomembnejše filme iz tistih časov, ki bi si jih morala ogledati vsaka ljubiteljica mode.  

1. Fast Times at Ridgemont High, 1982

Stilski trenutek v filmu je bila Phoebe Cates, ki je iz bazena kot sanjsko dekle Linda Barret iztopila v zloglasnem rdečem bikiniju. Ta filmski trenutek je zanamoval
najbolj ikonične kopalke vseh časov.

2. Heathers, 1988 

Winona Ryder, Shannen Doherty, Kim Walker in Lisanne Falk so kot Means girls iz 80ih. Poleg dramskih srednješolskih tračov, film povzema stil 80h: ramenske blazinice, velike frizure in pretirana uporaba elastik za lase.

3. Risky Business, 1983

Oblečen v srajico, visoke bele nogavice in Ray-Ban sončna očala poplesuje v dnevni sobi kot Joel Goodsen, Tom Cruise žari v enem izmed najbolj ikoničnih filmskih prizorov vseh časov.

4. Working Girl,1988

Kostumografka Ann Roth je preoblikovala Griffith iz trendovske Staten Island deklice v vplivno podjetnico na Manhattnu.

5. Scarface, 1983

Al pacino lahko igra kubanskega begunca, ki vodi kartel drog v Miamiju, vendar ga je zasenčila Michelle Pfeiffer z neverjetno Halston garderobo.

6. Footloose, 1984

Uporniški najstniški stil doseže novo raven plesnega filma z Kevinom Baconom. Ko najstnik naredi premik iz mesta do mesteca, kjer je ples in rock glasba skoraj da prepovedana, se rodi underground dance scene. Bacon je pravi upornik v njegovih modrih kavbojkah in beli majici.

7. The Breakfast Club, 1985

Breakfast Club služi kot opomnik na pomembnost osebnega stila in zavedanja samega sebe. Pet zelo različnih najstnikov, ki so se zbrali v šolskem priporu, so dokaz, da ne moreš soditi knjige po platnicah – v tem primeru, po obleki.

8. Girls Just Want To Have Fun, 1985

Preden je Sarah Jessica Parker postala Carrie Bradshaw, je bila najstnica Janey Glenn. Janey se preseli v Chicago kjer spozna Lynne (Helen Hunt), ki jo navdihne, da ne uboga očetovih ukazov in tekmuje v plesu na lokalni Tv oddaji. Moda morda ni dobra, vendar je bila zelo “šik” tisti čas.


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam