fbpx

Fitman05: Enkrat tako, drugič tako

Blog, Moška moda, Zanimivosti

Treninge imam trikrat na teden. Zanimiva je percepcija sogovornikov do tega podatka. Nekaterim se to zdi veliko, drugim malo.

Treninge, da bom postal #FITMAN, imam trikrat na teden. Zanimiva je percepcija mojih sogovornikov do tega podatka. Nekaterim se moje število obiskov centra Fitman na teden zdi veliko, drugim malo.

Vse je očitno odvisno od tega kaj so le ti v življenju doslej že počeli. Nekdo, ki mu je izziv iti enkrat na teden peš 500 metrov do trgovine po pašteto in toaletni papir, se mu zdi veliko. A na drugi strani so tisti, ki denimo fitnes obiščejo 5x na teden! Zanje sem dobesedno pravi noob (angleški pomen: A person who is new at something/or is bad at it). Takle pač imamo. Zaradi številnih obveznostih pa osebno menim, da bi težko hodil še pogosteje. Vsekakor pa se je moj pogled na vadbo spremenil – ni več opozorila v moji glavi, da moram iti, ampak si želim iti na trening.

Z vsakim treningom, za menoj jih je že nekaj čez deset, postajam močnejši. Čutim spremembo v mišicah. Telo se mi tudi hitreje odzove na lakoto in si poželi hrane. Špagetov, makaronov, omakic. Karkoli. Mimogrede, še zmeraj v tej temi Projekt FITMAN – in kako bom pridobil kvalitetne kilograme, sanjarim kaj vse bi lahko jedel.

Včasih boljši, drugič slabši

iztok fitman trening 2013Pri rednih treningih opažam različno stopnjo fizične pripravljenosti. Namreč, če sem recimo na ponedeljkovem treningu poln energije in ga izvedem odlično, si predpostavljam, da bom v sredo, ko imam naslednjega še boljši. Že komaj čakam, da pričnem z vajami, ko razočarano ugotovim, da – opsala – danes ne bo šlo tako tekoče. Thermobike je lep primer. Cilj je hitro izgorevanje maščob ter izboljšanje fizične kondicije in vzdržljivosti. Zaradi posebnih pogojev (temperatura 37 °C in infrardeči žarki) se telo izredno hitro ogreje saj infrardeči žarki takoj segrejejo tkivo v globino. Deset minut “gonjenja” mi včasih mine hitro, včasih pa sklepi v kolenih pričnejo boleti že po dobri minuti. Trener Miha mi sproti prilagaja težavnost reninga, a hkrati skrbi za konstanten napredek.

Na moje razpoloženje med treningi vplivajo številni dejavniki, kot so:
– kaj sem jedel za večerjo,
– kako sem spal,
– kako naporen dan je že za menoj,
– kaj sem jedel za zajtrk in kosilo,
– kako energijsko in kvalitetno bogat obrok sem imel,
– kako sem psihično pripravljen.

Tako, da na koncu lahko povzamem le to, da le treningi ne bodo dovolj, da bom postal #FITMAN. Sočasno s tem se namreč počasi spreminja tudi moj življenjski slog. Telo po zahtevnem enournem treningu trikrat na teden preprosto zahteva boljšo, kvalitetnejšo in redno prehrano, dovolj spanca … In ko bom prisluhnil ter dosledno upošteval želje svojega telesa, takrat bom #FITMAN. Zdrav in čil.

Prispevek je mnenje avtorja in ne izraža nujno stališča uredništva.


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam