fbpx

Fitman08: No pain, no gain!

Blog, Zanimivosti

Da se na hitro javim! Ta teden sem v ponedeljek končno ponovno obiskal moja trenerja, Miho in Polono, ter pričel s treningi.

Da se na hitro javim!

Nekje ob koncu novembra 2013 sem nazadnje obiskal center Fitman na Rudniku. Sledila sta dva meseca skoraj 100% pavze zaradi potovanja v Dubaj ter nato praznikov in več kot dni mesec trajajoče viroze s kašljem in bolečinami v prsnem košu.

fitman kg teža 2014Ta teden sem v ponedeljek končno ponovno obiskal moja trenerja, Miho in Polono, ter pričel z intezivnimi treningi. Prvi šok sem doživel že pri rednem tehtanju pred treningom. Če sem jih imel ob zadnjem obisku še 64,3 kilogramov, sem sedaj s svojo maso “padel” na 61,5 kilogramov, kolikor je tehtnica pokazala po napornem, preznojenem treningu. Stres in bolezen več kot očitno naredita svoje! Želja imeti vsaj okoli 70 kilogramov kvalitetne mišične mase pa je sedaj še toliko težje dosegljiva.

A ne bom se predal. Zadnji trije treningi so bili opravljeni z manj obremenitvami, z manj ponovitvami, a zame zahtevni prav toliko kot tisti, pred pavzo, ko sem delal z večjimi težami. Kruta realnost – če ne delaš na sebi, hitro izgubiš vse pridobljeno! In kar je najbolj boleče za ego je to, da je na prvi pogled preprosta vaja sedaj ponovno izjemno zahtevna oziroma naporna.

No pain, no gain!

Znameniti stavek uporabljajo športniki s katerim želijo povedati, da brez bolečine ne bo napredka, uspeha. A najbolj prepoznaven je postal leta 1982, ko je igralka Jane Fonda posnela serijo aerobnih vaj s čimer je motivirala svoje gledalce. Dodala je še: “Feel the burn!” Po treh obiskih centra Fitman že ponovno čutim moč v mišicah (malce tudi ‘muscle fibra’). Kljub bolečinam je to odličen občutek, motivacija pa je na višku! Bolj kot kadarkoli prej.

Prispevek je mnenje avtorja in ne izraža nujno stališča uredništva.


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam