fbpx

Fotografije, ki pozivajo k ponovni opredelitvi lepote

Lepota, Novice, Prva stran

Imamo preveč nerealne in smešne standarde lepote?

Pred sedmimi leti je londonski fotograf Ben Hopper začel s serijo fotografij Natural Beauty (naravna lepota) v želji, da bi spodbudil javnost k novi opredelitvi nerealnih in smešnih standardov lepote.

Projekt je soj luči ugledal pred kratkim, ko je Hopper objavil sklop prvih fotografij na portalu The Huffington Post. Fotograf se je nagibal, da na sliki vsake ženske ohrani naravno lepoto, medtem ko je slikal dele zgornjih delov telesa, ki se osredotočajo na pazduhe z neobritimi dlačicami

files

Hooper je predvsem želel pokazati, kako so “dlačice” nesprejemljive na obeh straneh oceana in da povzročajo gnus in šok od večine ljudi. Samo pomislite na številne reakcije, ki so sledile, na socialnih omrežjih, ko je Madonna objavila svojo sliko z “nesprejemljivimi” dlačicami pod pazduho.

Ko sem dozoreval in se spreminjal, in to ne samo na osebni ravni, temveč tudi strokovni, sem spoznal, da so dlačice (pod pazduho) popolnoma normalne, naravne in lepe“,

je izjavil Ben za Huffington Post.

Hopper je prav tako povedal, da je neka manekenka po tem, ko je pustila rasti dlačice kmalu, obupala nad projektom, saj se ji je vse skupaj zamerilo.

files (1)

Celoten projekt sem začel, da pokažem razliko med lepoto, ki jo narekujejo mediji in tisto nekonvencionalno, surovo. Verjamem, da te podobe v mnogih povzroči gnus in šok, vendar ravno to sem želel povzročiti.

Čeprav Hooperjev projekt teži k temu, da se status quo na področju lepote premika, sam ne namerava ugotavljati, kako bi se, katera ženska morala obnašati in ali bi se morala obriti ali ne.

Ne želim, da zdaj ženske začnejo gojiti dlačice pod pazduhami. Želim, samo da ta možnost obstaja in da je okoliščine, ne zavračajo in ne smatrajo kot gnus.

files (2)

Foto: Ben Hopper


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam