Fridgescaping: nova TikTok obsesija, ki bo preobrazila vaš hladilnik

12. september 2024

Fridgescaping: nova TikTok obsesija, ki bo preobrazila vaš hladilnik

12. september 2024
Foto: Instagram @lynziliving
Fridgescaping: nova TikTok obsesija, ki bo preobrazila vaš hladilnik

Fridgescaping: nova TikTok obsesija, ki bo preobrazila vaš hladilnik

12. september 2024
Foto: Instagram @lynziliving

Fridgescaping je priljubljen TikTok trend, s katerim bo vaš hladilnik postal pregleden, urejen in vizualno privlačen.

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste odprli hladilnik in se vam je zdelo, da v njem vlada popoln kaos? Če se v tem vprašanju prepoznate, potem vas bo morda navdušil nov TikTok trend – fridgescaping.

Fridgescaping je izjemno priljubljen na družbenih omrežjih, kjer uporabniki ustvarjajo čudovite, skoraj umetniške hladilnike, polne barvno usklajenih živil in estetsko urejenih shranjevalnih posod.

A ta trend ni le lep na pogled – prinaša tudi večjo preglednost in funkcionalnost v vaš hladilnik.

@rebeccathrifts Heard we’re now decorating our fridges. Thought I’d try my hand at fridgescaping using thrifted items! It’s giving brrrrrr- bridgerton! 🥶 #fridgeorganization #fridgescape ♬ Concerto No. 2 in E major, Op. 8, RV 269, "Summer": III. Presto. Tempo Impettuoso d'Estate – Baroque Festival Orchestra & I Musici Di San Marco

Kaj točno je fridgescaping?

Fridgescaping je izraz, ki združuje besedi “fridge” (hladilnik) in “landscaping” (krajinsko oblikovanje). Gre za umetnost organiziranja hladilnika na način, da je vsaka stvar na svojem mestu, hkrati pa je vse skupaj videti estetsko privlačno.

Ljudje, ki se ukvarjajo s fridgescapingom, pogosto uporabljajo prozorne posode, steklene kozarce, različne organizatorje in etikete za označevanje hrane. Končni rezultat je popolno urejen in funkcionalen hladilnik, ki je hkrati prava paša za oči.

Cilj fridgescapinga ni samo, da vaš hladilnik izgleda dobro, temveč je pomembno tudi, da je njegova vsebina organizirana na način, da vam olajša vsakdanje življenje.

Na primer, živila, ki jih najpogosteje uporabljate, so lahko lepo zložena in lahko dostopna, medtem ko so živila z daljšim rokom uporabe shranjena na mestih, kjer ne bodo v napoto.

Kako začeti z organizacijo hladilnika?

Če vas zanima fridgescaping, boste potrebovali nekaj osnovnih pripomočkov in malo časa. Tukaj je nekaj preprostih korakov, kako začeti:

1. Izpraznite hladilnik – Najprej vzemite vsa živila iz hladilnika in jih razvrstite. Tako boste lahko ocenili, katera živila je treba zavreči in katera lahko shranite.

2. Očistite hladilnik – Preden začnete s ponovno organizacijo, temeljito očistite notranjost hladilnika. To je odlična priložnost, da odstranite morebitne madeže in neprijetne vonjave.

3. Uporabite organizatorje – Nabavite prozorne plastične ali steklene posode, kozarce, predalnike in organizatorje za manjše predmete. Prozorne posode so odlične, ker vam omogočajo, da takoj vidite, kaj je v njih, poleg tega pa ustvarijo enoten videz.

4. Označite živila – Etikete so bistvenega pomena, če želite ohraniti red v hladilniku. Označite posode z vrsto živila ali datumom, ko ste ga odprli. Tako boste vedno vedeli, kaj imate in kdaj je treba kaj porabiti.

5. Ustvarite vizualno harmonijo – Ko imate vse organizatorje in živila pripravljena, jih začnite zlagati v hladilnik. Poskrbite, da bodo živila razporejena na način, ki je logičen in hkrati vizualno privlačen. Barvno usklajeni izdelki lahko dodajo še dodaten estetski element.

@lynziliving 1. Start Small – It’s easy to go all in and go overboard immediately. You want the full effect and you know it will be so satisfying to see it all done. However, this won’t work for everyone. You may decide it’s inconvenient or you don’t eat your produce fast enough. Some simple and easy starters are a butter dish, egg crate and some simple bud vases with edible or food safe flowers. 2. Think About Food Storage – Food storage is complicated and even though you want to display everything, that doesn’t mean you should unless you’re prepared to eat it fast and strategically. Begin with some items stored properly, like herbs, asparagus, and celery in vases and change out the water every few days. Find pretty containers for items you need covered. If you want to display things, begin with items that do well in the open like apples. Berries out in the open are advanced and should not be done unless you plan to use them within two days. 3. Lead Testing – If you’re buying antiques, always lead test before storing food in them. A kit of 30 only costs $10. It’s worth every penny! I’ll be posting more in this series as there’s a lot I’d like to share, so keep your eyes peeled and feel free to ask questions in the interim. #fridgescaping #fridgescape #fridgescapingtips #organizationtips #fridgeorganization #refrigeratororganization #kitchenorganization #fridgegoals #fridgedecor #fridgestorage ♬ ladyfingers – ‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍chop

Zakaj je fridgescaping postal tako priljubljen?

Fridgescaping je postal pravi hit na TikToku, saj združuje več pomembnih elementov sodobnega življenja: željo po estetski urejenosti, praktičnost in skrb za zmanjšanje zavržene hrane.

Ko so živila lepo organizirana, jih ne pozabimo uporabljati, s čimer se zmanjša verjetnost, da bi živila presegla rok uporabe in končala v smeteh.

Poleg tega ima urejen hladilnik tudi psihološki učinek. Ljudje namreč pogosto poročajo, da se zaradi organiziranega prostora počutijo bolj umirjeno in produktivno.

Style. Več novic