fbpx

GAP se opravičuje vsem, ki jih je užalil!

Moda, Novice, Prva stran

Lahko verjamete, da je ta reklama rasistična?

Nedavna reklamna kampanja za kolekcijo GapKids je nastala v sodelovanju s poznano televizijsko voditeljico in komedijantko Ellen DeGeneres. Na fotografijah za kampanjo GapKids x Ellen DeGeneres so štirje otroci, ki prikazujejo svoje akrobatske sposobnosti v najnovejših oblačilih, ena od teh fotografij pa je povzročila plaz komentarjev na družbenih omrežjih. To je slika starejše deklice s svetlim tonom kože, ki sloni na glavi temnopolti deklici.

Čeprav je bilo glavno sporočilo kampanje in kolekcije s podpisom Ellen DeGeneres opolnomočenje mladih deklet, ki želijo sporočiti da lahko dosežejo, karkoli si želijo, so kritiki ugotovili, da je sporočilo, ki ga je mlada temnopolta deklica iz tega oglasa pokazala, edino to, da je lahko samo naslonjač za roko ljudem bele rase.

Deklice na sporni fotografiji, ki so se znašle v središču pozornosti, so med drugim posvojene sestre, njihova mama pa je ameriška igralka Brooke Smith iz serije “Talenti v belem”, ki je pozvala vse preko svojega Twitterja, naj umirijo strasti:

Dekle, na kateri starejša deklica sloni roko je njena sestra. Mlajša ni govorila v videoreklami, ker je preveč sramežljiva. Čas je, da umirite strasti okoli tega,

je napisala igralka na svojem profilu.

Gap je vseeno izdal še uradno izjavo in napoved, da namerava zamenjati sporno fotografijo.

Ponosni smo, kot blagovna znamka na 46. obletnico, v kateri praznujemo raznolikost in cenimo razprave, ki so se začele, ter se opravičujemo vsem, ki so bili užaljeni. Kampanja GapKids poudarja zgodbe talentiranih deklic, ki praznujejo svojo ustvarjalnost in delijo prijetna sporočila. Zamenjali bomo fotografijo z neko drugo iz kampanje, ki spodbuja dekleta in fantke, da bodo to, kar so in kar jih dela edinstvene.

ggggg

Zanimivo se nam zdi, da zgornja črno-bela fotografija, ki je bila izbrana prejšnjo sezono za enako kampanjo, na kateri temnopolta deklica sloni na belopolti deklici ni dvignila toliko prahu.

Foto: Gap


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam