fbpx

Giorgio Armani: 14 pravil za brezhiben modni slog

Izbor urednice, Moda, Novice, Prva stran, Ženska moda, Znani

Razlika med slogom in modo? Slog je veliko pomembnejši od modnih smernic, ki trajajo samo kratek čas.

Teh 14 sijajnih misli modnega genija bo navdihnilo vaš osebni slog, z njimi pa boste naredili vtis tudi na druge. Giorgio Armani ni samo izjemen oblikovalec in kultno ime visoke mode, ampak je tudi pronicljiv opazovalec, ki zna ubesediti, kako naj bi bila videti sodobna ženska ali moški.

Trendi se namreč spreminjajo, slog pa ostaja samo en: bodisi ga imaš, bodisi ga nimaš. Gospod Armani zato vsakomur polaga na srce naslednjih 14 opažanj:

1. Pravilno izbrana dišava naj postane vaš zaščitni znak. To je prva stvar, ki jo moški začuti, ko vstopite v sobo in zadnja, ki izgine, ko ste prostor že zapustili.

2. Če izberete oblačila v tkaninah nevtralnih barv in brez vzorcev, vam bodo v modnem smislu služila dlje časa.

3. Črna in temno modra barva sta najboljši izbiri. V tej barvni shemi si lahko daste duška pri izbiri kroja, oblik in teksture.

4. Pomen modnih dodatkov samo še raste, zato denar raje investirajte v kakovostne čevlje, torbe in druge modne dodatke, namesto v trendovske kose. Z njihovo pomočjo boste v trenutku osvežili videz starega kostima ali obleke. Pri nakupu pomislite na to, katere barve najpogosteje nosite in izberite modni dodatek ali obutev v enaki barvi. Ob tem bi vas rad spomnil, da lahko sivo nosite s črno ali z rjavo barvo. Zapestna ura je prav tako eden najpomembnejših modnih dodatkov, saj o osebi, ki jo nosi, veliko pove.

5. Vesel sem, da sem ponovno postal sodoben. Eleganca je osnova videza, saj ni podvržena minevanju časa, nikoli ne gre iz mode in zato tudi vas samih nikoli ne zapusti.

6. Razlika med slogom in modo? Slog je veliko pomembnejši od modnih smernic, ki trajajo samo kratek čas.

7. Ne obremenjujte se preveč s tem, kaj boste oblekli. Najbolje stilirani posamezniki so tisti, za katere se zdi, kot da se sploh niso trudili za zunanji videz. Konec koncev je modni slog oblika samoizražanja.

8. Izžarevanje seksi videza je vprašanje samozavesti. V resnici gre za stanje uma in je odvisen od vaše drže telesa.

9. Nakup poceni čevljev je ena najslabših možnih naložb. Ne varčujte, ko gre za obutev, saj je ta osnova vaše garderobe.

10. Pravilno ravnotežje med delom in zasebnim življenjem je ključ do sreče. Da bi živel, moram žrtvovati svoje delo, toda če bi spet začenjal znova, bi ravnal povsem drugače.

11. Jakna je osnova garderobe. Naj bo odlično ukrojena in sešita, da se popolno prilega vašemu telesu in vam daje občutek udobja ter samozavesti. Če imate na sebi vrhunsko ukrojeno jakno, je vse drugo nepomembno.

12. Sprejmite dejstvo, da se je treba od nekaterih stvari ali ljudi posloviti. Ne izgubljajte dragocenega časa in svojega življenja s tem, da poskušate spremeniti to, česar se ne da spremeniti.

13. Pravi luksuz je, če lahko poveš točno tisto, kar si misliš.

14. Bodite drzni v svojih prepričanjih. Ko sem še eksperimentiral s kroji, so bile moje kreacije v tistem času v nasprotju s tem, kar se je tedaj mislilo ali nosilo. Želel sem zgolj narediti oblačila, ki bi bila elegantna in obenem udobna. Zato bodite tudi vi nekonvencionalni. Konec koncev moje modne ideje dandanašnji predstavljajo osnove mode.

 

Foto: Huffingtonpost, Hollywood Reporter, Instagram, Getty


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam