fbpx

Giorgio Armani: tako je videti dan v življenju slavnega oblikovalca!

Izpostavljeno, Lifestyle, Lifestyle, Moda, Tuja scena, Zanimivosti, Znani

40 mornarsko modrih majic, ukvarjanje z dvema mačkama, 30 minut hoje, dvigovanje uteži in zatem še jutranja rutina ter delo v ateljeju so le nekateri utrinki iz življenja slovitega modnega oblikovalca.

Le kdo ne pozna uglajenega gospoda sivih las s prepoznavnimi pegicami na obrazu, ki je vedno, ne glede na letni čas, zagorelega videza, najti pa ga je mogoče med oblačili, na modni pisti, v modnem ateljeju ali na rdečih preprogah gala dogodkov, ter kar pogosto tudi na jadrnici in v morski vodi, ki jo obožuje?

Toda to vendarle ne more biti vse, kajne? Tako kot vsak drug smrtnik ima tudi sloviti italijanski modni kreator skrbno začrtane dneve in utečeno dnevno rutino, ki se je drži. Vse ostalo, v uvodu našteto, je le odsev na gladini, ki jo vidimo v opravljivih medijih in družabni kroniki.

Kako pa je v resnici videti en povprečen dan v njegovem življenju, je prvoosebno naštel kar sam Giorgio Armani, ki je očitno nadvse discipliniran mož. Brez urejene discipline in rutine zagotovo ne bi dosegel tako velikega uspeha!

# 7:00

V Parizu je moja dnevna rutina enaka, kot doma v Milanu. Vedno vstanem zgodaj, telovadim, nato zajtrkujem in preberem časopis. Trening začnem s hojo, pol ure na prostem ali na napravi za tek ter nadaljujem z aerobiko. Potem naredim vaje z utežmi, sledi raztezanje mišic in na koncu masaža. Moj zajtrk je vedno zelo podoben: kava, toast z medom in jogurt, ali pa sveže sadje z nekaj posušenimi mandlji. Rad odidem v pariško kavarno Café de Flore, a ne zaradi kave, ki jo najraje spijem doma, pač pa zaradi zanimivih obiskovalcev.

Menim, da Parižanke modo nosijo nadvse naravno, pozirajo s sofisticirano eleganco, imajo izviren smisel za kombiniranje oblek in barv. Moške odlikuje poseben način elegantnega oblačenja. Tudi zase lahko rečem, da se oblačim v svojo ‘uniformo’ oziroma imam osebni dress code, ki na najboljši način predstavlja tudi mene samega in mojo delovno etiko. Občutek imam, da mi mornarsko modra majica (imam jih okoli 40) ali moder suknjič pomagajo, da usmerim pozornost nase in vsebino tistega, kar povem.

# 10:00

Moja povezava s Parizom se je začela z delom za Cerrutija sredi 60. let. Ko je pripravljal poseben dogodek, me je Nino Cerruti ljubeznivo popeljal naokoli po mestu. Mesto me je osupnilo in name naredlo velik vtis. Moji priljubljeni spomini na Pariz so povezani z zgodnjimi leti moje kariere, prve izzive in prijatelje, ki jih žal ni več z nami. Ko sem zapustil modno hišo Cerruti, sem se v Pariz vračal iz užitka. Je čudovit, pomemben, eleganten in neustavljivo privlačen. Zelo je drugačen od Rima. Zdi se mi, da ima Pariz v sebi nekaj nordijskega, včasih se zazdi hladen in zamrznjen v času, toda to mi je všeč.

Vrnil sem se zaradi svoje Armani Privé znamke, temu sem se največ posvetil. Ko imam prost čas, imam v Parizu svoje njaljubše kotičke, ki jih rad obiskujem: to so pekarna sladkih dobrot Chez l’Ami Louis, ki je tipična ‘brasserie’ restavracija. Vhod vanjo je kot vrnitev v preteklost. L’Écume des Pages je ddenimo knjigarna, v kateri so knjige z vsega sveta. Uživam, ko stopam po ulici St. Germain-des-Prés. To je čudovit del mesta s šarmantnimi starimi stavbami in razgibanimi razgledom na Eifflov stolp. Rad stojim na mostu Pont Alexandre III, s katerega je prav tako mogoče ujeti najlepši pogled na Pariz.

# 12:00

Včasih smo bili lastniki Emporio Armani delavnice na Boulevard St. Germain in dobili priložnost, da obnovimo njeno strukturo. Delal sem po novem konceptu, s svetili in samim ambientom, ki usmerja stranke, obenem pa sem povečal ponudbo.

Podobno smo renovirali kavarno Emporio Armani, ki še vedno vabi svoje goste. Nikoli si nisem mislil, da bom doživel tak uspeh z majhno restavracijo v srcu Pariza, ki stoji naproti slavnega Café de Flore. Nad delovnim ateljejem imam majhno stanovanje, zasnovano kot studio. To obožujem, odlično je nnarejeno, dobro je videti, ponuja udobje in je na dometu roke. Lahko se ustavim na stopnicah, zavijem v kavarno in se potem odpravim naravnost v show-room!

# 13:00

Če jem kar v domači kavarni Emporio Armani, pozimi ponavadi naročim rižoto ali testenine s svežo paradžinikovo omako. Poleti mi je všeč caprese solata, za prigrizek pa parmezan v kockah ali sveži ricota sir. Pariz je nadvse prestižno mesto, posebej ta ulica, ki je v eni od najbolj živahnih četrti, se je zdela popolna, da tu predstavim svojo Emporio Armani kolekcijo.

Poskušal sem že 1998., toda želja se mi je izpolnila šele pred časom. Mnogi poznajo zgodbo, da mi niso dovolili predstaviti Emporio Armani kolekcije v Parizu pred leti, ker je francoska policija spomadli ’98 zaradi domnevne skrbi za varnost zaprla prizorišče revije eno uro pred začetkom Armani šova. Zato sem revije te znamke pripravljal v New Yorku ali skupaj z višjo cenovno znamko Giorgio Armani za posebne dogodke, toda Emporio kolekcija ni zapustila Italije že zadnjih 15 let.

# 15:00

Priprave za revijo v Milanu ali Parizu so podobne, kot tudi koraki, ki pripeljejo do nje. Edini izziv je vedno čas, vse mora biti pripravljeno do sekunde natančno, za to je v veliki meri zadolženo osebje. Preostanek se odvije s svetlobno hitrostjo in že postaja neka vrsta rituala. Vznemirjenje je po 40 letih v poslu še vedno enako, na svojih modnih revijah še danes doživljam magične trenutke.

# 18:30

Rad nakupujem v prodajalnah pohištva v St. Germain ulici. Vedno kak predmet pritgene mojo pozornost. Prvič sem tja prišel s Petrom Marinom, ki mi je pomagal oblikovati mojo hišo v Milanu. Veliko je nakupil in za pohištvo sem zapravil celo bogastvo. Ko sem v Parizu ter končam z delom v showroomu, si privoščim sprehod skozi galerije, ki se nahajajo v Rue Bonaparte, Rue de Seine in Rue des Beaux-Arts ulicah.

Z Martinom Scorsesejem, še enim imenitnim, slavnim Italijanom

Po značaju nisem party manijak, vendar moja priljubljenost in posel to zahtevata. zato pripravljam sprejeme, rad pa ljudi gostim tudi pri sebi doma. Večerja je običajno italijanska; antipasti ali predjedi so sir mozzarela, paradižnik, šunka  in hruška, pozimi topla juha. Sledijo testenine pommodoro, torej s paradižnikovo omako in rižota ali piščanec in riba z zelenjavo. Za desert: sladoled ali domače pecivo. Rad v svoj svet vpeljujem svojo modo in idejo lifestylea.

# 22:00

Po končani reviji najprej slavim s svojim osebjem in s prijatelji, potem se spočijem in grem domov. Ob koncu napetega, izpolnjujočega ter intenzivnega dne, se še najraje usedem v kavč in gledam televizijo. Spremljam serijo Narcos in BBC-jevo serijo War and Peace. Ko sem v svoji hiši v Milanu, mi moji mački Angel in Mairi delata družbo, zvijeta se in uležeta poleg mene.

 

D. S.

Foto: The Cut, Pinterest, WikiMedia, How to Spend It, Saint Germain des Pres, Furrer Spa, Hollywood Reporter, Mojeh, Zimbio


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam