fbpx

Glamur in erotika na modni reviji znamke Saint Laurent!

Moda, Novice

Pariški modni velikan je pokazal svoje smernice za pomlad-poletje 2019. Vse je bilo v znamenju (pretežno) črnine, seksi prozornih oblačil, hlačnih kostimov in izdatnega ščepca glamurja.

Mini krila, pretežno črna barva, hlačni kostimi, smokingi in velikanska doza seksapila – tako bi lahko v pet postavk strnili to, kar je pariška hiša visoke mode Saint Laurent v torek pripravila pod kreativnim vodstvom svojega glavnega oblikovalca Anthonyja Vaccarella.

Modni kreator je navdih menda poiskal kar v arhivih te imenitne in luksuzne modne znamke, v dediščini pokojnega Yvesa Saint Laurenta, ustanovitelja hiše. Pobrskal je po čarobni zapuščini YSL iz 60-ih, 70-ih in 80-ih let minulega stoletja in imel kaj videti. V središču tedanje mode je bilo oboževanje ženskega telesa v vsej njegovi veličastnosti.

Prizor iz zakulisja torkove modne revije Saint Laurent

Ta trend, slavospev ženski-boginji, nadaljuje tudi Vaccarello, toda kajpak na svojstven način in s sodobnim pristopom k oblikovanju. A ženski smoking, zaradi katerega je znamka YSL (oziroma sedaj naslednica Saint Laurent) sploh zaslovela, je ostal na piedestalu.

Pisali smo že o tem, da se ženski kostim (posebej v kombinaciji s hlačami) vrača na velika vrata, enako velja za ženski smoking oziroma poslovno obleko, ki je navdih pobrala v moški garderobi. Poleg fantastično krojenih kostimov so se modeli po pisti sprehodili tudi v mikro mini krilih, ki pa jih je samo Vaccarello sposoben oblikovati tako, da niso videti niti najmanj vulgarno!

Četa dolgonogih manekenk je hodila po pisti torkove modne revije v še enem zaščitnem znaku nove dobe vladavine francoske modne znamke Saint Laurent – v kratkih usnjenih hlačkah, ki smo jih lahko videli v črni in po novem tudi v zlati barvi.

‘Rock chic’ pridih so kolekciji dodale žametne kratke jakne in sakoji z našitimi kristali, bluze z globokimi dekolteji, metalik gležnarji in sandale s platformo. Finale je bil rezerviran za prozorne ‘boho’ obleke iz šifona ter bodyje z visokimi asimetričnimi izrezi, ki so po rokerskih in ‘glam’ outfitih še dodatno dvignili temperaturo in erotično vzdušje na modni reviji v Parizu.

 

D. S.

Foto: Buro247.hr, YouTube, Evening Standard, Pinterest, en.vogue.fr, Hollywood Reporter


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam