fbpx

‘Glass skin’: nova skrivnost popolne kože prihaja iz Koreje!

Lepota, Lifestyle, Nega telesa, Novice, Obraz, Prva stran, Zanimivosti

Znano je, da Korejke slovijo po svoji predanosti glede nege kože, ki meji že na obsedensot z rituali in lepotnimi novostmi.

Najbrž ste že slišale, da so Azijke obsedene z videzom kože na obrazu in zato prav s tega območja prihaja največ znanih podjetij za nego kože, kot je denimo tudi Evropejkam znani Shiseido. Najbrž so Azijke tako zelo fokusirane na obraz iz preprostega razloga, ker je prav obraz naša osebna izkaznica. Ker častijo popolnost, pa njihovega obraza ne sme kaziti prav nobena malenkost.

In ali je potem kaj čudnega, da največ filtrov na pametnih telefonih za selfieje prihaja prav od kitajskih proizvajalcev mobilnih naprav? Nekaj mojih kolegic s Filipinov je naravnovst obsedenih z njimi, ampak že do absurda, tako da sploh niso več podobne samim sebi na fotografijah, pač pa le še lutkam.

Ampak, ko smo pri lutkah: prav Korejke so usekane na porcelanast videz kože kot pri otroških lutkah. Nič čudnega, da so si izmislile celo nove izraze za to, kot je denimo ‘glass skin’ – to je koža, ki je podobna steklu (hm…), nekako deluje prozorno, zračno in je kajpada brez napak, kot so mozolji ali razširjene pore. Za tako kožo, bleščečo in brezhibno, pa je treba garati, drage moje.

Ni dovolj samo primeren serum in krema, ampak predvsem čiščenje, čiščenje, čiščenje. Kože namreč. Pomembno so tudi beauty rituali, kot je predano nanašanje mask. Hranilnih, vlažilnih, razstrupljevalnih, pomlajevalnih, itd.Kožo je treba tudi redno luščiti s pomočjo pilingov! In prav nič čudnega, da so prav v Koreji iznašli maske v lističih, t.i. ‘sheet masks’, ki se kot bombažna krpica položijo na obraz za 10 do 15 minut, potem pa se čaka, da učinkuje in vas polepša.

Ok, pojdimo zdaj k skrivnosti, kako Korejkam upse dobiti popolnost v koži. Predvsem se držijo pravila, da slojevito nanašajo lahkotne vlažilne izdelke, potem, ko so kožo seveda očistile in tako naprej.Morda boste tudi ve našle kak namig zase in Korejke posnemale.

1. Pilingi

Korejke ne marajo močnih mehanskih pilingov. Resnici na ljubo so ti celo škodljivi. Raje uporabljajo pilinge na osnovi sadnih kislin, z dodatkom hialuronske kisline. Žal res ne vemo, kje naj najdemo najljubše izdelke Korejk, kot sta Tony Moly Appletox Smooth Massage Peeling Cream in Be The Skin Non Stimulus Face Polisher.

Vemo pa, kaj nam je dosegljivo: to je znamka, ki sliši na ime The Ordinary in katere sama sem postala največja oboževalka. Preskusite njihov piling, ki se preprosto imenuje AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution. Po sami sreči božji sem naletela na neki spletni strani na to kozmetiko in sedaj je ne zamenjam za nič na svetu.

2. Aktivne esence

Korejke po pilingu in seveda potem, ko so obraz spet oprale ter povsem osušile kožo, nanašajo esence in serume. Trenutno je pri njih hit nek izvleček z artičoko. Imenuje se Artichoke Power Essence, izdeluje ga Korejkam najljubša znamka Yuri Pibu (dobesedno v korejščini pomeni ‘steklena koža’ ali glass skin!) in če ga želite kje najti, pač poguglajte.

Sama pa vem, da obstajajo prav čudovite alternative za to esenco, ki se dobijo na našem trgu: obvezno preizkusite eliksir mladosti francoske prestižne znamke Lancôme, ki se imenuje Advanced Génifique. Tako imenovani ‘aktivator mladosti’ je prvi korak v negi kože, primeren za vse starosti in obvezen pred vsakim serumom ali kremo!

3. Serumi

Korejke so nore na Cucu Black Truffle Serum, po imenu sodeč nek serum s črnimi gomoljikami oziroma tartufi. Ker ga tukaj ne najdemo, se lahko odločimo za še eno azijsko znamko, dostopno pri nas, to pa je Shiseido. Tudi ta znamka je namreč predana ritualom ter lepoti. Sama sem že v preteklosti preizkusila njihov serum Ultimune, ki energizira in navlaži kožo ter jo globinsko razstrupi.

Shiseido ima tudi maske v lističih: na sliki je posvetljevalna maska za kožo The White Lucent Power Brightening Mask

Kot smo že omenili, ne pozabite še na maske v lističih oziroma krpicah (sheet mask), ki bo vsaj enkrat na teden revitalizirala kožo. Vse našteto se sliši kot grozno veliko dela, ampak ko boste opazile svojo kožo čez določen čas, kako lepa in gladka je postala, vam najbrž ne bo žal ne časa ne denarja, ki ste ga investirale vanjo. Korejke očitno že vedo, kaj pa kako.

 

Foto: Neon But More, Vogue. Index.hr, NBC News, Sheila Mandy, Bloglovin


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam