fbpx

»Grda« obleka Nicole Kidman, ki je za vedno spremenila kriterije rdeče preproge

Izbor urednice, Moda, Novice, slider

Nicole Kidman je včeraj praznovala 50. rojstni dan.

Slavna avstralska igralka Nicole Kidman je včeraj praznovala 50. rojstni dan, zato smo se v uredništvu odločili, da se spomnimo njene najbolj znane kreacije, ki jo je nosila na rdeči preprogi.

Na začetku Nicoline kariere nihče ni mogel predvideti, da bo Avstralka postala modna ikona. Z leti se je njen slog spreminjal in postala je prava ljubljenka modnih oblikovalcev ter poznavalcev, ki cenijo njene pogumne izbore oblačil.

Mnogim kreacije, v katerih se igralka pojavlja na svečanih dogodkih, niso všeč, kljub temu pa nikogar ne pušča ravnodušnega.

Zelena svilena obleka, ki jo je nosila na podelitvi Oscarjev leta 1997, pod katero se je podpisal John Galliano, pa še danes buri duhove.

Modni svet v tistem času še ni točno vedel, kaj naj si misli o Gallianu, ki je prav takrat predstavil svojo prvo couture kolekcijo za modno hišo Dior. Nicole mu je zaupala in se v oblikovanje obleke ni vmešavala, dejstvo pa je, da je soproga takratnega največjega filmskega zvezdnika Toma Cruisa nosila Gallianovo obleko in ga spremenila v kralja rdeče preproge. Nicole se je sicer znašla na seznamu najslabše oblečenih zvezdnic, vendar je bilo največ kritik na račun barvne obleke.

»Nicole, pridi in mi zaupaj, zakaj nosiš tako grdo barvo? Sovražim zeleno in v njej se vedno počutim slabo!«

je brez zadržkov na podelitvi komentirala Joan Rivers, ki se je proslavila z brezkompromisnim kritiziranjem kreacij slavnih in bogatih. Celo Joanina hči Melissa, je kasneje priznala, da je bila Nicolina zelena obleka prva prava haute couture kreacija na rdeči preprogi.

Danes velja ta obleka za eno izmed tistih, ki so v zgodovini najbolj izstopale in je za vedno spremenila dress code rdeče preproge. Nicole je odprla vrata vsem ljubiteljicam mode, ki so namesto »varnih« oblek v klasičnih barvah, želele eksperimentirati in izbrati nekaj, kar še ni bilo videno.

V galeriji si poglejte nekaj najboljših modnih kreacij, ki jih je nosila slavna Avstralka:

 

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam