fbpx

Gucci se je odpovedal uporabi pravega krzna!

Izbor urednice, Moda, Novice, Prva stran

Nov poslovni korak italijanski modne hoše.

To je brez dvoma modna novica dneva, tedna ali celo leta! Prestižna modna hiša Gucci je sporočila, da bodo v svojih kolekcijah popolnoma prenehali z uporabo pravega krzna.

Novica je šokirala celoten modni svet, saj so bile prav njihove mokasine, okrašene s krznom, eden izmed največjih modnih trendov zadnjih sezon.

Princetown natikači so bili tako popularni, kot nobeni čevlji doslej, čeprav so jih ob predstavitvi označili za najbolj neprivlačne čevlje v zgodovini. Tudi s pomočjo modnih blogerjev in vplivnežev, so kmalu postali pravi predmet poželenja in must – have dodatek vsake modne navdušenke.

Guccijev izvršni direktor Marco Bizzarri je izjavil, da je postal trajnostni razvoj eden izmed ključnih elementov njihovega poslovanja ter da krzno ni več aktualno, saj ga lahko nadomestijo z volno in drugimi novimi inovativni materiali.

Modna hiša Gucci se je tako pridružila skupini “Fur Free Alliance”, oziroma skupini številnih organizacijh, ki se zavzemajo za pravice živali v modni industriji.

Znano je, da modne znamke, kot so Calvin Klein, Tommy Hilfiger in Armani, že nekaj časa krzna v svojih kolekcijah ne uporabljajo, zdaj pa se jim je, kot kaže, pridružil še en modni velikan.

Podpiramo!

 

Foto: Instagram, Gucci


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam