“Celo življenje sem pisala o zlomljenem srcu, sedaj pišem o ljubezni”

26. junij 2023

“Celo življenje sem pisala o zlomljenem srcu, sedaj pišem o ljubezni”

26. junij 2023

V ekskluzivnem intervjuju je Gwen spregovorila o duševnem zdravju, starševstvu in vseh lepotnih stvareh.

Gwen Stefani je morda končno odkrila čarobno formulo svojega uspeha. “Mislim, da sem se navsezadnje naučila, da bolj ko sem bila jaz, dlje sem prišla. Tako da ja, to je resnica. In živela sem dovolj dolgo, da zdaj lahko dam ta nasvet,” je 53-letna pevka razkrila v intervjuju za Glamour Magazine.

V industriji, ki je zloglasna zaradi svojih vrtečih se vrat, je Gwen Stefani prehodila dolgo pot, saj je njena kariera trajala več kot tri desetletja, na lestvici Billboard Hot 100 je imela pet uspešnic na prvih desetih mestih, postala je sodnica v enem največjih šovov talentov v Ameriki, The Voice – seznam je dolg.

Foto: Instagram @gwenstefani

A kljub dolgemu življenjepisu priznava, da je bila ena od njenih največjih uspehov ustvarjanje in povečevanje družine. “Ena stvar v mojem življenju, ki ni denarna stvar, zaradi katere je moje življenje bogato, zelo, zelo bogato, je seveda najpomembnejša stvar, ljubezen. Vem, da se sliši klišejsko, ampak vse življenje sem si prizadevala najti pravo ljubezen in zdaj jo imam, in to je najbolj neverjetna stvar. Večino življenja sem pisala o srčni bolečini, zdaj pa pišem o svoji ljubezni. To je neverjetna stvar.” S tem misli na svojega moža Blaka Sheldona.

Njeni trije sinovi, ki jih ima z bivšim partnerjem Gavinom Rossdalom – so njen svet, pravi. “In mislim, da je to, da imaš ne samo romantično ljubezen, ampak da imaš družino, da si mama in vse te stvari, najpomembnejše, in o tem ni dvoma.”

Foto: Profimedia

Za zdaj je v svojem življenju na točki, ko se počuti pomirjeno z odločitvami, ki jih sprejema. “Včasih se nisem imela rada. Iskreno mislim, da sem bila do sebe precej stroga. Toda hkrati se ozrem nazaj in si mislim, da sem bila samo jaz in da sem zaradi tega prišla sem. Zato sem morala v določenih obdobjih veliko odpuščati različne stvari in poskušati biti prijazna do sebe.”

Sama svoje starosti ne opaža

“Iskreno, v resnici nisem doživela starostne diskriminacije. Verjetno pa je že nekje za vogalom. Na tej poti sem bila tako blagoslovljena. Uspelo mi je le zdrsniti v naslednje poglavje in o tem smo se pogovarjali že prej, vendar mislim, da gre le za to, da moraš imeti oči na žogi, kar pomeni, da moraš imeti oči na tem, kaj je tvoj namen in kaj naj bi počel naprej, ter poskušati služiti. In to je tisto, kar poskušam početi. Zdi se mi, da sem dala pero človeku zgoraj, da napiše zgodbo, in tukaj smo,” pravi.

Pomembno pa ji je tudi, da je njeno duševno zdravje vedno v formi in razkriva, da sta glasba in telovadba njeni zatočišči. “Iskreno povedano, v zadnjem času veliko pišem glasbo. Zdi se mi, da mi to zelo pomaga pri duševnem zdravju, saj pri tem veliko razmišljam. Pesmi te lahko ozdravijo. Mislim tudi, da mi pomaga, če sem ustvarjalna.”

Foto: Instagram @gwenstefani

Gwen je ostala resnična glede vadbe in osvežujoče je, da ji je, tako kot večini izmed nas, težko telovaditi. Ko pa Gwen vendarle najde čas, tega nikoli ne obžaluje. “Ne telovadim vsak dan. Ne želim telovaditi vsak dan, toda ko telovadim, se počutim veliko bolje. Govorim o milijonkrat boljšem počutju. Zato mislim, da je to pomembno. Mislim, da poskušam najti ravnovesje v vsem, od molitve do telovadbe in poljubljanja z možem, kot je vse to.”

Sedaj se osredotoča na svojo lepotno znamko

Pevka, ki je od nekdaj znana po svojih svetlo rdečih ustnicah, pravi, da se je vedno rada izražala preko ličil. “Že odkar pomnim, sem nora odvisnica od ličil, obsesivna manijakinja. Zato sem rada ustvarjalna.”

Foto: Instagram @gwenstefani

Zakaj šele zdaj? “V bistvu sem začela s to linijo, ker so se mi na neki točki v življenju stvari zmešale in poslabšale, vse je propadlo in morala sem začeti znova. Želela sem narediti nekaj, kar bi bilo sveže, novo in samo moje. Obsedena sem z ličili in želela sem narediti nekaj, kar bi lahko delila z ljudmi, kar bi lahko dala ljudem. Sodelovanje s Sephoro je res vznemirljivo.”

Kljub temu da je osredotočena na izvajanje svoje vizije znamke, razkriva, da se je naučila pustiti nekaj prostora tudi čarovniji. “V zadnjih petih letih, odkar sem začela ta projekt, sem sodelovala z veliko umetniki ličenja in se veliko naučila. Še veliko se moram naučiti, ko gre za stvari, kot so barvno kolo, korekcija barv in podobno, na to se bom osredotočila v nadaljevanju. Ampak to je tisto, kar mi je pri tem všeč. To, da sem nenehno ustvarjalna, da se nenehno izpopolnjujem, da nenehno spreminjam obraz. Moj obraz se nenehno spreminja, zato se poskušam temu prilagoditi,” je še zaključila.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic