fbpx

Harry in Meghan vračata udarec: »Kraljica ni lastnica besede kraljevski!«

Znani

Susseški par se je v dolgi uradni izjavi pritožil nad obnašanjem kraljeve družine, potem, ko je kraljica ukazala, da ne smeta uporabljati v njuni blagovni znamki uporabljati besede royal (kraljevski).

To izjavo sta na njuni spletni strani objavila le nekaj ur zatem, ko je bilo jasno, da bosta iz svoje blagovne znamke Sussex Royal spomladi umaknila besedo kraljevsko.

V izjavi sta zapisala, da čeprav niti britanska vlada, niti kraljica sama besede kraljevski nimata v svoji lasti, tega naziva ne bosta več uporabljala.

Prav tako sta se pritožila nad obnašanjem kraljeve palače, ki naj bi bila drugačno, kot do ostalih članov družine.

»Medtem, ko lahko drugi člani kraljeve lahko iščejo zaposlitev zunaj institucije, morata vojvoda in vojvodinja prestati 12-mesečno obdobje nadzora.«

Prav tako sta potrdila, da bo njuna pisarna s sedežem v Buckinghamski palači zaprta, zaradi česa bo brez službe ostalo 15 oseb.

Odločitev kraljice, da susseški par ne sme uporabljati besede kraljevski je bil hud udarec, saj sta za izdelavo spletne strani, logotipa Sussex Royal ter ustvarjanje Instagramovega profila porabila več desettisoč funtov.

Umaknjen je bil tudi niz prijav blagovne znamke, ki je zajemal predmete, kot so oblačila, pisarniški materiala in celo bandane.

Meghan naj bi svojim prijateljicam povedala, da kraljica nima zakonite podlage, da jima prepreči uporabo zmenke Sussex Royal. Prav tako pa so prijatelji povedali, da Meghan zaključila z vso to dramo in da v svojem življenju nima časa za uklanjanje, tako kot tudi Harry ne.

Zdi pa se, da se bo prava drama šele začela…

Foto: Instagram, Getty, Rex


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam