fbpx

Harry: »Želim, da resnico slišite od mene!«

Znani

Po napovedi odhoda slavnega para z mesta v britanski kraljevi družini, je princ Harry včeraj zvečer v Londonu prvič javno spregovoril o tej temi.

Potezo o umiku z visokih položajev, pa tudi željo po finančni neodvisnosti, sta Meghan in Harry objavila na svojem Instagram profilu.

Harry je v svojem govoru na dobrodelni večerji, ki jo je organizirala južnoafriška organizacija za pomoč AIDS-u poudaril, da je Združeno kraljestvo njegov dom, ki ga ljubi in da se to ne bo spremenilo.

»Lahko si predstavljam, kaj ste slišali in prebrali v zadnjih tednih, zato želim, da resnico slišite od mene, ne kot princ ali vojvoda, ampak kot Harry – ista oseba, ki so jo mnogi gledali, kako odrašča v zadnjih 35. letih.«

Izrazil je globoko spoštovanje do svoje babice, njegove vrhovne poveljnice.

»Upala sva, da bova lahko še naprej služila kraljici, Commonwealthu in mojem vojaškem združenju, vendar brez javnega denarja. Na žalost je to nemogoče,«

je dejal Harry in dodal, da se je s tem sprijaznil, saj ve, da to ne bo vplivalo nanj kot na osebo, niti na njegovo predanost.

Princ je poudaril, da Meghan zastopa iste vrednote kot on in da je še vedno ista ženska, v katero se je zaljubil.

»Ko sva se z Meghan poročila, sva bila navdušena, polna upanja in pripravljena na služenje Kroni, zato mi je žal, da se je končalo tako. Moja odločitev, da se z ženo umakneva, ni bila lahka,«

je še priznal.

»Vem, da nisem vedno delal vsega pravilno, vendar kar se tega tiče, drugače ni šlo.«

Meghan in Harry, v skladu s sporazumom s kraljico Elizabeto, ki je bil dosežen v soboto, od pomladi ne bosta več uporabljala kraljevih naslovov. Po poročanju medijev Meghan že išče družinski dom v Kanadi, v Vancouvru in okolici.

Foto: Reuters


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam