Hitra osvežitev: pripravite domač nizkokaloričen sladoled

12. julij 2024

Hitra osvežitev: pripravite domač nizkokaloričen sladoled

12. julij 2024
Foto: Instagram @myberryforest
Hitra osvežitev: pripravite domač nizkokaloričen sladoled

Hitra osvežitev: pripravite domač nizkokaloričen sladoled

12. julij 2024
Foto: Instagram @thehealthierbite

Poletje je popoln čas za ohladitev s sladoledom, a zakaj ne bi poskusili nizkokalorično različico, ki vsebuje le 5 osnovnih sestavin? S tem preprostim receptom boste uživali v njem brez občutka krivde.

Poletna vročina nas lahko hitro izčrpa, zato je osvežitev zlahka dosegljiva z domačim sladoledom, ki je ne le okusen, ampak tudi prijazen do vaše postave. Najboljše pri tem pa je, da za njegovo pripravo ne potrebujete nobenih posebnih pripomočkov.

V nadaljevanju vam predstavljamo preprost recept za nizkokalorični sladoled z zgolj petimi osnovnimi sestavinami, ki ga lahko pripravite v zelo kratkem času.

Sestavine:

  • 1 avokado
  • 2 banani
  • 60 ml medu
  • 120 ml beljakovinskega jogurta (klasičen grški jogurt je lahko odličen nadomestek)
  • 120 ml ovsenega mleka

Zaradi naravne sladkosti zrelih banan in kremaste teksture avokada je ta duo popolna osnova za sladoled, saj odpravlja potrebo po dodajanju sladkorja. Grški jogurt je bogat z beljakovinami in ima kremasto teksturo, ki doda čudovito kislost, hkrati pa ohranja nizko vsebnost kalorij. Malo medu poveča naravno sladkobo brez dodajanja rafiniranega sladkorja, ovseno mleko pa bo poskrbelo, da bo zmes še bolj gladka in rahla.

Postopek:

Vse sestavine dajte v mešalnik z veliko hitrostjo. Zmes mešajte, dokler ne postane gladka in kremasta. Ko dosežete gladko konsistenco, se lahko poigrate z receptom in mešanici dodate na primer še sveže sadje.

Zmešano mešanico prenesite v nepredušno posodo. Zamrznite za vsaj 2 uri ali dokler sladoled ni dovolj zamrznjen za postrežbo. Na koncu lahko nanj dodate še koščke čokolade, da bo ta lahka sladica popolna. Pa dober tek!

@lillysabri Healthy Ice Cream for summer – Avocado Summer Sorbet 🥑☀️ Quick, easy and blooming delish! Made with the Ninja CREAMi from @ninjakitchenuk All you need: – 1 avocado – 2 banana – 1/4 honey syrup – 1/2 cup protein yogurt – 1/2 cup oat milk – Chocolate chips to mix in after The Ninja CREAMi is much more than ice cream, it has 7 preset programs so you can also create Gelato, Sorbet, Light Ice Cream, Frozen Yoghurt & Mix-Ins. So incredibly easy, all you have to do is fill, pop in the freezer for 24 hours, process & scoop! This couldn't be any more perfect for summer, you can make your treats exactly as you like them – chocolatey, low sugar, dairy free, vegan. The choice is yours 😋 So excited to show you more easily made smoothie bowls, milkshakes, ice cream recipes. Head over to @ninjakitchenuk to snag yours 😍 #ninjacreami #myninjacreamicreation ♬ original sound – Lilly Sabri

Style. Več novic