7 nasvetov za izgubo kilogramov brez obiska telovadnice

29. maj 2024

7 nasvetov za izgubo kilogramov brez obiska telovadnice

29. maj 2024
Foto: Unsplash
7 nasvetov za izgubo kilogramov brez obiska telovadnice

7 nasvetov za izgubo kilogramov brez obiska telovadnice

29. maj 2024
Foto: Unsplash

To je najbolj dostopen in brezplačen način za izgubo teže, še posebej za tiste ljudi, ki ves dan sedijo in se ne gibajo čez dan.

Govorimo o hoji, katere koristi večina od nas ne izkoristi najbolje. Hoja je lahko namreč edina fizična dejavnost, ki jo potrebujete za izgubo teže, seveda z nadzorovanim dnevnim vnosom kalorij.

Poleg tega, da pomaga pri izgorevanju kalorij, je hoja tudi odličen način za zmanjševanje stresa … in z manj stresa lažje hujšamo.

Foto: Unsplash

15.000 korakov na dan

Osebna trenerka Hannah Davis svetuje, da ciljate na 15.000 korakov dnevno. Mogoče se sliši ta številka zelo visoka, vendar so tu všteti prav vsi koraki, ki jih naredite od trenutka, ko zjutraj zapustite posteljo.

Naj vas ne skrbi, začnete lahko počasi in število vsak dan malce povečujete. V nasprotju s tem, ko čez noč povečate intenzivnost vaj, povečanje števila korakov ne bo preveliko breme za telo, prav tako ne bo povečalo tveganje za poškodbe.

Foto: Pexels

Hodite trikrat dnevno po 20 minut

Če dnevno trikrat hodite po 20 minut, vam bo uspelo doseči želeno število korakov in tako izgubljati kilograme. Raziskava na univerzi George Washinghton je pokazala, da imajo ljudje, ki hodijo 15 minut po vsakem obroku, boljše ravnovesje sladkorja v krvi, kot tisti, ki so hodili 45 minut naenkrat. To pomeni, da vas lahko hoja po kosilu reši od običajne popoldanske želje po obroku in sladkarijah.

Hoja navkreber

Hoja navkreber, vključno s hojo po stopnicah, pomaga pri oblikovanju mišic, kar pospešuje presnovo. Na ta način boste porabili več kalorij, tudi če preostali del dneva sedite za pisalno mizo. Začnite tako, da trikrat tedensko dnevni rutini hoje dodate še intervale hoje navkreber, ki jih s časom povečujete.

Foto: Unsplash

Intervali hitre hoje

Hodite tako, da za eno minuto pospešite hojo. Pri tem se vam poveča srčni utrip in porabite več kalorij. Postopoma povečujte ritem in trajanje intervalov. Med hojo delajte tudi z rokami. Premikanje rok pomaga pri dodatnem izgorevanju kalorij ter krepitvi ramenskih in trebušnih mišic.

Hoji dodajte druge vadbe

Med hojo delajte odmore, med katerimi naredite 15 do 20 počepov ali sklec. Vse te vaje bodo pospešile srčni utrip, okrepile mišice in poskrbele, da hoja nikoli ne bo dolgočasna.

Foto: Instagram @actionjacquelyn

Omejite vnos dnevnih kalorij na 1600

Koliko hranljivih snovi morate dnevno vnesti v telo, je odvisno od številnih dejavnikov, vendar se ženske s povišano telesno težo, ki hujšajo s pomočjo hoje, omejujejo na 1200 – 1600 kalorij. Če želite izgubiti kilograme s pomočjo hoje z nizko intenzivnostjo, boste morali strogo paziti na prehrano. Kljub temu, da boste povečali telesno dejavnost, boste morali zmanjšati vnos kalorij, svetuje osebna trenerka.

Pojdite po daljši poti

Z uvajanjem večjega števila korakov v vaše dnevne dejavnosti (parkiranje avtomobila dlje od službe ali doma, uporaba stopnic namesto dvigala …) boste brez težav dosegli 15.000 korakov na dan in izgubili odvečne kilograme. Poleg tega pa, kar je bolj pomembno, veliko naredili za svoje zdravje.

Avtor
Piše

Uredništvo

Style. Več novic