fbpx

Hvala, ker si mi pokazal, da je ljubezen lahko lepa tudi brez tebe!

Odnosi, Prva stran

Ljubezen je lepa, ljubezen boli. Da bi bili ljubljeni, moramo najprej imeti radi sebe.

Hvala, da si mi lagal.

Naučil si me, da so besede brez dejanj, brez pomena. Pokazal si mi, da ti včasih ljudje, ki jih imaš najraje, prvi obrnejo hrbet. Dokazal si mi, da je zaupanje slepo in da je tvegano verjeti v stvari, ki jih ne vidiš. Z lažmi in prevaro si mi odprl oči. Zdaj vem, kaj moram iskati, preden podarim srce.

Hvala, ker si me ignoriral.

Zaradi tebe sem se počutila osamljeno, negotovo in nezaželeno. Bil si vzrok mojega obupa, ker sem ti dala nadzor nad svojimi občutki. Spoznala sem, da so bili izgovori le pot do tvojega cilja, nekdo, ki resnično ljubi, bo našel čas za mene. Manipuliral si z mojim srcem in zdaj vem, da sem za svojo srečo odgovorna sama, ni odvisna od nikogaršnje pozornosti in nežnosti.

Hvala, ker si odšel.

Tvoje žalitve in igrice mi niso dale miru, zaradi tebe sem prebedela marsikatero noč. Tvoja prisotnost me je dušila in zdaj končno spet diham. Ob tebi sem se počutila nemočno in zlomljeno. Zdaj, ko te ni, sem se naučila biti sama.

Hvala, ker si šel naprej.

Dokler te nisem videla z drugo, se nisem zavedala, da je odhod lahko tako zelo boleč. Prizor me je pahnil v solze, misel, da ljubiš drugo, pa me je zlomila. Hujše od spoznanja, da me ne ljubiš, je bilo to, kako me je lahko nadomestila druga. Tako si me prisili, da sem spoznala, da je konec za vedno. Mislila sem, da me bo bolečina dotolkla, a dokazala sem, da sem neuničljiva.

Hvala, da si mi pokazal, koliko sem zares vredna.

Zdaj vem, da sreča v mojem življenju ni odvisna od zveze z nekom. Nisem več negotova, zlomljena deklica, ki se je zaljubila v nekoga, ki je ne spoštuje. Postala sem močnejša, modrejša in bolj samozavestna in vem kaj, lahko ponudim drugim. Ne pristanem več na povprečno. Včasih me samota boli, a se učim. Učim se biti potrpežljiva, čas bo prinesel svoje.

Ljubezen je lepa, ljubezen boli. Da bi bili ljubljeni, moramo najprej imeti radi sebe. Nikoli ne obupajte nad seboj, nad ljubeznijo, vsakega nekje čaka prava ljubezen.

Hvala, ker si me prepričal, da ta ljubezen ni s teboj.

Foto: flickr


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam