fbpx

New York modna prestolnica sveta

Moda

V ZDA izbrali 25 najbolj modnih mest na svetu Moda, 19. julij 2007 17:29 Los Angeles – RTV SLO V ZDA so naredili raziskavo in New York imenovali za svetovno prestolnico mode. Ta naslov je…

V ZDA izbrali 25 najbolj modnih mest na svetu

Moda, 19. julij 2007 17:29
Los Angeles – RTV SLO

V ZDA so naredili raziskavo in New York imenovali za svetovno prestolnico mode. Ta naslov je dobil že četrto leto zapored.

Neprofitna organizacija Global Language Monitor (GLM), ki z zasledovanjem besed in fraz v medijih, tudi na internetu in v blogih, sestavi letni seznam najbolj modnih mest na svetu.

New York je pred štirimi leti z vrha izrinil Pariz. Letos je francosko glavno mesto že na tretjem mestu, saj ga je prehitel Rim, za Parizom pa sta Milano in London.

“Razvrstitev preseneča v več smereh, najznačilnejša pa je spreminjajoča narava svetovne modne industrije,” je dejala direktorica GLM-ja Millie Payack. “Mesta, za katera smo včasih mislili, da so modno zaostala, zdaj postajajo pomembna regionalna središča.

Najvišje uvrščeno azijsko mesto je Tokio, in sicer na 6. mestu, mesto za njim je Los Angeles. Na 25. mestu seznama najbolj modnih mest je eno največjih in najstarejših mest na Poljskem Krakow. Na seznam se je uvrstil, ker to mesto vse bolj postaja center neobohemske kulture.

www.rtvslo.si/ >>>


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam