fbpx

Naomi Campbell obtožuje Vogue

Moda

Naomi se bo borila za pravice temnopoltih modelov Naomi Campbell obtožuje elitno modno revijo Vogue, ker na naslovnicah objavljajo več belopoltih kot temnopoltih modelov. 37-letna svetovno uveljavljena manekenka je za Times dejala: "Veliko modnih agencij…

Naomi se bo borila za pravice temnopoltih modelov

Naomi Campbell obtožuje elitno modno revijo Vogue, ker na naslovnicah objavljajo več belopoltih kot temnopoltih modelov.

37-letna svetovno uveljavljena manekenka je za Times dejala: “Veliko modnih agencij se izogiba temnopoltim modelom. Res škoda, da ljudje ne znajo ceniti “črne” lepote in revije raje objavljajo fotografije presuhih belih manekenk.” Dodala je, da ima celo ona težave z objavami v revijah, kot je londonski Vogue.

“Raje objavijo fotografije belopoltih mankenk, ki so veliko manj znane, kot sem jaz. Ne bom se poslovila od manekenske kariere, dokler se ne prepričam, da imajo temnopolti modeli enake možnosti kot belci v vseh svetovnih medijih,” je dodala.

Campbellova namerava odpreti lastno agencijo v Keniji, da bi lahko poiskala več afriških manekenk. Najbolj znana temnopolta manekenka na svetu je še pojasnila: “Po listanju vseh svetovno znanih modnih revij lahko ugotovite, da je v njih malo ali nič temnopoltih modelov, zato je iskanje novih afriških obrazov dobrodošlo. Vem pa, da bo moralo preteči še kar nekaj časa, da se bo v modni industriji to spremenilo.”

Moda, 21. avgust 2007 20:16
London – RTV SLO

http://www.rtvslo.si


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam