fbpx

Olivno olje za lepoto in zdravje

Nega telesa

Olivno olje so uporabljali že Stari Rimljani, predvsem v medicini in kozmetiki. Olje je že takrat predstavljalo skrivnost neizmerne ženske lepote in zdravega videza. Poleg tega, da olivno olje dodajate jedem in je odlična začimba,…

Olivno olje so uporabljali že Stari Rimljani, predvsem v medicini in kozmetiki. Olje je že takrat predstavljalo skrivnost neizmerne ženske lepote in zdravega videza.

Poleg tega, da olivno olje dodajate jedem in je odlična začimba, je tudi sicer zelo koristno. Olje namreč znižuje krvni tlak in vpliva na urejanje prebave.
Olivno olje mora biti čim temnejše, saj se s tem poveča njegova vrednost. Imeti mora tudi značilen vonj in okus.

Več vrst olj

Glede na okus se olivno olje deli na ekstra deviško, deviško, navadno deviško in olivno olje, ki je mešaneca deviškega in rafiniranega olja.
Znano je, da je še posebej ekstra deviško olivno olje bogato s fenolnimi snovmi, kot so antioksidanti, in je zato zaslužno tudi za nižjo smrtnost ter nižjo stopnjo bolezni srca in ožilja.

Njegove skrivnosti

Olivno olje se je uporabljalo že v preteklosti, predvsem v medicini, kasneje pa tudi v kozmetiki. Kaj kmalu so se namreč pokazali njegovi pozitivni učinki na prebavo, krvni tlak, celjenje ran ter izgled kože in las. Sodobne raziskave so te učinke seveda potrdile in ugotovile, da olivno olje preventivno deluje tudi proti pojavu bolezni srca in ožilja. Olivno olje torej pozitivno vpliva na tisto razmerje med slabim in dobrim holesterolom, ima protivnetne učinke, znižuje krvni tlak, razširja žile in znižuje raven krvnega sladkorja. Poleg vsega tega pa olje blagodejno deluje tudi na žolč, saj zmanjšuje možnost pojava žolčnih kamnov.

http://www.zurnal24.si


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam