fbpx

Sadne kisline za mladostno kožo

Nega telesa, Obraz

Izvir večne mladosti se nam res vseskozi izmika, toda preparate, po zaslugi katerih smo videti mlajši, naša koža pa je bolj sijoča in gladka, z manj gubic in starostnih peg, lahko dobimo že brez zdravniškega…

Izvir večne mladosti se nam res vseskozi izmika, toda preparate, po zaslugi katerih smo videti mlajši, naša koža pa je bolj sijoča in gladka, z manj gubic in starostnih peg, lahko dobimo že brez zdravniškega recepta. Na voljo so losjoni, geli, čistilna in vlažilna sredstva ter toniki z brezčasnimi naravnimi sestavinami, ki so jih uporabljali že pred tisoči let, vendar so šele v zadnjem času znanstveno dokazali njihovo dejansko učinkovitost.

Kleopatra, ki je slovela po čudoviti polti, se je kopala v kislem mleku, ki je bogato z mlečno kislino. Francoske dame so si v kožo na obrazu vtirale usedlino iz vinskih sodov, ki je bogata s snovjo, znano kot tartarna kislina. Polinezijke so si mehčale kožo s pripravki iz sladkornega trsa in sadnih sokov.
Vsem starodavnim lepotnim sredstvom pa je nekaj skupnega. Te ženske so odkrile nadvse koristno moč alfa-hidroksi kislin (AHA), beta-hidroksi kislin (BHA) in drugih naravnih snovi, ki prispevajo k lepšemu videzu kože.

http://www.viva.si


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam