fbpx

Ginseng za mladost

Nega telesa

Ženšen ali ginseng, rastlinica z Daljnega vzhoda, velja za sredstvo zoper staranje, zato naj po njem posežejo vsi, ki si želijo ohraniti mladostnost. Spodbuja tudi vitalnost in vzdržljivost, blaži telesni in čustveni stres, preganja žalost…

Ženšen ali ginseng, rastlinica z Daljnega vzhoda, velja za sredstvo zoper staranje, zato naj po njem posežejo vsi, ki si želijo ohraniti mladostnost. Spodbuja tudi vitalnost in vzdržljivost, blaži telesni in čustveni stres, preganja žalost in utrujenost … Zaradi vsega tega ga pogosto uživajo tudi športniki.

Zdravi vse bolezni

Ženšen oziroma ginseng (Panax ginseng) poznamo tudi po imenu korenina življenja. Varuje namreč telo pred infekcijami, krepi psihofizično moč, oživlja spolno slo, nekateri pa dokazujejo, da lahko celo podaljša življenje. Korenina ginsenga tudi po obliki spominja na človeško telo, prav to podobnost pa nakazuje kitajska beseda ginseng – človeška korenina. Prvi del njegovega latinskega imena Panax pa pomeni nekaj takega kot beseda panaceja – rastlina, ki zdravi vse bolezni oz. koren lečen, kot ji tudi pravimo.

http://www.njena.si


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam