fbpx

5 resnic, ki jih niste vedeli o človeških laseh

Lasje, Nega telesa

Človeški lasje so eden izmed delov telesa, za vzdrževanje katerega v življenju zapravimo na tisoče evrov, za razmišljanje o pričeskah in barvah pa na milijone ur. Pa ste vedeli, da iz njih pridelujejo tudi sojino…

Človeški lasje so eden izmed delov telesa, za vzdrževanje katerega v življenju zapravimo na tisoče evrov, za razmišljanje o pričeskah in barvah pa na milijone ur. Pa ste vedeli, da iz njih pridelujejo tudi sojino omako?

Na spletnem portalu AskMen so pred kratkim objavili članek, ki razkriva pet resnic o laseh. Nekaj izmed teh je zanimivih in prav nič škodljivih, medtem ko se boste ob branju drugih po vsej verjetnosti prijeli za glavo. In zagotovo ne boste edini.

1. Z lasmi lahko očistimo oljne madeže.

Ko je leta 2007 v zalivu v San Francisu prišlo do razlitja nafte, je skupina ekološko ozaveščenih prostovoljcev očistila vodo s pomočjo lasnih preprog. Lasje namreč delujejo kot naravna spužva in pri tem vpijajo olje iz vode. Inovator ideje, Phil McCrory, je tako pričel zbirati ostanke las ter jih basati v ženske hlačne nogavice. Okoljevarstveniki se zavzemajo za to, da bi bili odslej vsi tankerji preskrbljeni z lasnimi preprogami ter bi jih v primeru nesreče lahko nemudoma uporabili.

http://www.njena.si


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam