fbpx

Selfness – duševni wellness

Nega telesa

Ideja duševnega wellnessa je spodbujanje posameznikove odgovornosti za lastno zdravje ter dobro psihično in fizično počutje. Marsikje že dobro poznan, pri nas pa iskana novost. Kaj je selfness Ob besedi wellness večina pomisli na negovanje…

Ideja duševnega wellnessa je spodbujanje posameznikove odgovornosti za lastno zdravje ter dobro psihično in fizično počutje. Marsikje že dobro poznan, pri nas pa iskana novost.

Kaj je selfness

Ob besedi wellness večina pomisli na negovanje telesa, raznoliko telesno vadbo in sprostitev. Prikažejo se nam podobe mikavnih kopeli, raznovrstnih savn ter eksotičnih masaž. Telesu razvajanje izredno godi, pomembno se je čim večkrat umiriti ter za nekaj časa pozabiti na težave in zunanji svet. A wellness je mnogo več od tega. Predvsem je ozaveščen življenjski slog, ki podpira dejavnosti za celostni osebnostni razvoj človeka. Je način življenja, ki temelji na zavedanju in ustvarjanju svojih misli, čustev in dejanj. Resnični wellness zajema vsa področja človekove osebnosti in našo povezanost z drugimi ljudmi ter naravo.

Duševni wellness spodbuja učenje veščin in metod, ki omogočajo prepoznavanje naših neustreznih miselnih, čustvenih in vedenjskih vzorcev. Oblikuje pa boljši odnos do sebe. Poudarjeno je ukvarjanje z lastnimi čustvi in odzivanje na tuja. Pomembni dejavniki so tudi uspešna medsebojna razmerja in odnosi z okolico, pravilna komunikacija in sposobnost spodbujanja ter učenja iz življenjskih situacij.

Privošite vašemu telesu prijetno razvajanje, povprašajte za nasvet na >>> 

http://www.njena.si


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam