fbpx

Foto: Brezčasna mala črna oblekica

Zanimivosti

Imate v omari malo črno oblekico, ki že desetletja velja za nepogrešljiv del vsake ženske garderobe? Seveda jo imate. In če je morda nimate – kaj še čakate? Modni strokovnjaki in modno ozaveščene ženske po…

Imate v omari malo črno oblekico, ki že desetletja velja za nepogrešljiv del vsake ženske garderobe? Seveda jo imate. In če je morda nimate – kaj še čakate?

Modni strokovnjaki in modno ozaveščene ženske po vsem svetu se strinjajo, da bi morala imeti vsaka ženska v omari vsaj eno preprosto elegantno črno obleko, ki jo lahko s pomočjo modnih dodatkov preobrazi iz resnejše dnevne oprave v glamurozno večerno toaleto. Ker naj bi bila takšna obleka brezčasna, mora biti ukrojena preprosto, idealno naj se konča malce nad koleni.

Na kratko kar LBD
Nekako tako si jo je v 20. letih zamislila modna oblikovalka Coco Chanel, ki si je želela ustvariti kos oblačila z dolgim rokom trajanja, ki bi bil raznolik in cenovno dostopen najširši skupini žensk. V dolgih desetletjih obstoja je ta modni temelj postal prepoznaven tudi pod kratico LBD (izhaja iz angleškega izraza “little black dress”).

Vir: http://www.rtvslo.si/zabava/moda/foto-brezcasna-mala-crna-oblekica/208693


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam