fbpx

Steroidi: prepoznajte uživalca!

Zanimivosti

Kako lahko sami ugotovite, ali je tip, ki trenira poleg vas, naravno ali umetno “vzrejen” LOBANJA: Steroidi lahko, ali pa tudi ne, povečajo velikost lobanje. Ta učinek je pogosto pripisan človeškemu rastnemu hormonu, ki ga…

Kako lahko sami ugotovite, ali je tip, ki trenira poleg vas, naravno ali umetno “vzrejen”

LOBANJA: Steroidi lahko, ali pa tudi ne, povečajo velikost lobanje. Ta učinek je pogosto pripisan človeškemu rastnemu hormonu, ki ga nekateri včasih jemljejo skupaj z anaboličnimi steroidi.

KOŽA: Rdečica in vidno razširjene žile sta posledici jemanja steroidov. Ti namreč povzročajo zadrževanje vode v mišicah, kar povečuje krvni tlak. Temu bi na kratko lahko rekli “rdeče in žilavo”.

RAMENSKE MIŠICE: Nenaravno velike ramenske mišice so dober znak, da je g. Igla srečal g. Guzmana. Čeprav je spodnji del telesa videti normalen, je zgornji del preveč napihnjen.

PRSNI KOŠ: Raziskave o steroidih so sicer redke, toda prav vse so odkrile nenavadno povečano moč pri potisku s prsi. Kadar izkušen dvigovalec nenadoma dviga mnogo težje uteži, ga lahko mirne vesti obtožite steroidne narkomanije.

HRBET: Aknavost zgornjega dela telesa je pogost pojav pri odraslih steroidarjih.

PRSNE BRADAVICE: S steroidi povečano prsno tkivo je lahko zelo problematično –  razen seveda, če vas ne moti, da vas imajo za transvestita. Sicer vam bo pomagala le plastična operacija – kar spet ne pomeni, da morajo ženske, ki si želijo velikih prsi, jemati steroide.

STRIJE: Uporabniki steroidov lahko povečajo telesno maso za 25 odstotkov v 10 tednih, zato so pogosto vidne strije na bicepsih in prsnih mišicah.

PODLAKET: Najboljši naravni bodibilderji imajo precej gosto kostno maso. Če boste na fitnesu slučajno videli tipa z ogromnimi podlaktmi in hkrati tankimi kostmi, vedite, da si je pomagal z vitaminom S.

BICEPS: Še en način, kako razlikovati naravnega dvigovalca od umetnega: umetni ima več mišičnih vlaken in tudi večjih vlaken. Steroidi namreč povzročajo proces, imenovan hyperlasia, pri katerem telo proizvaja nova mišična vlakna.

TREBUŠNE MIŠICE: Steroidi pomagajo pri izgubi maščob, hkrati pa spodbujajo mišično rast. Normalen človek, ki brez steroidov pridobiva mišično maso, se hkrati tudi redi. Samo uživalci se lahko razširijo zgoraj in hkrati topijo maščobe na trebuhu.

ROKE: Steroidi vplivajo tudi na živčni sistem, zato prevladuje mnenje, da povečujejo hitrost in hkrati zmanjšujejo reakcijski čas.

STEGNA: Anabolični steroidi ne zmanjšujejo mišičnih bolečin, pomagajo pa pri obnovi raztrganih mišičnih vlaken. Po drugi strani pa kortikosteroidi, ki se pogosto uporabljajo za lajšanje bolečin v mišicah, lahko poškodujejo mišice in ovirajo njihovo rast.

KOLENA: Specialisti športne medicine so dolgo slutili, da steroidi škodijo kitam in vezem. Poskusi na živalih so pokazali, da se poškodbe na sklepih začno pojavljati nekaj dni po jemanju steroidov ter da kombinacija telesne aktivnosti in steroidov vse skupaj še poslabša.

TESTISI: Zaradi umetnega testosterona, ki se ga injicira v telo, ga testisom ni treba več proizvajati. “Proizvodna linija” se zato zapre in testisi se vidno skrčijo.

PENIS: Čeprav se soseda oreščka skrčita, se jurčku dobesedno zmeša. Steromani so pogosto nadpovprečno pohotni (ne glede na to, da zaradi prej omenjenih razlogov proizvajajo manj sperme), evforični in polni energije.

www.burda.si


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam