fbpx

LEPOTA – VEDNO LEPE V&O

Nega telesa

Ona in on Moj dragi si je čez zimo pridobil kar lepo okrogel pivski trebušček. Ali tudi njemu pomagajo kreme za topljenje maščob? Pravzaprav pomagajo. Nekatere so celo moška inačica topilcev in so narejeni posebej…

Ona in on

Moj dragi si je čez zimo pridobil kar lepo okrogel pivski trebušček. Ali tudi njemu pomagajo kreme za topljenje maščob?

Pravzaprav pomagajo. Nekatere so celo moška inačica topilcev in so narejeni posebej za trebuh. Potrebno pa je dvoje: mazanje in kurjenje, kar pomen, da vam kreme pomagajo razgraditi maščobne celice, sami pa morate poskrbeti za potenje in naprezanje, s čimer maščobe porabite. Krema Geomar sprej za zmanjšanje in preprečevanje odvečne maščobe mu bo napela kožo, ta bo postala manj ohlapna in prijetnejša na dotik. Tudi francoska dieta ‘manjžri’ je zelo uspešna.

Kako stare so stare kreme za sončenje?
Imam cel kup napol porabljenih zaščitnih krem. Ali mi bodo letos nudile zadostno zaščito ali SPF-faktor slabi?
Če vas je krema spremljala na plažo vse vroče in sončne dni, veste, da je bila popoldne že pošteno segreta. Spomnite se, kolikokrat ste jo odprle in je bila v stiku s kisikom, ki je čisti oksidant. Krema, ki vsebuje aktivne sestavine, kot so cink in titanium dioksid, se kljub temu lahko branijo celo tri leta. Na plažo jih vseeno raje nosite v hladilni torbi ali vrečici, ki ohranja hladno pivo. Če pa kreme čudno dišijo, spremenijo obliko in se sesirijo, naj romajo v koš za smeti.

Več kot čiščenje
Popolnoma sem zmedena nad poplavo čistilnih sredstev, med katerimi se nikakor ne znajdem. Trenutno uporabljam samo milo. Potrebujem vašo pomoč!
Čistilno sredstvo si izberemo glede na potrebe. Najprej uporabimo odstranjevalec ličil (če jih seveda nosimo) v obliki mleka in posebnega za obstojna ličila. Šele potem očistimo kožo z gelom, ki se speni in nadomešča staro obliko − milo. Pene imajo lastnost, da brez drgnjenja maksimalno očistite kožo. Estee Lauder ima popolnoma novo linijo, prilagojeno za vse tipe kože, lahko pa izbirate, ali boste uporabili le mleko ali samo peno. Nikar pa ne skoparite pri toniku oziroma pri losionu, ta uravnava Ph-vrednost in pripravi kožo za nanos kreme.

Želvasta koža
Imam izrazito suho kožo, še posebej pa me motijo hrapavi komolci in razpokane pete. Prav nobena krema za telo mi ne pomaga.
Najprej je s kože treba odluščiti odmrlo kožo, ki se je je zaradi nerednega pilinga morda nabralo kar precej. Morda bo treba pilinge ponavljati dvakrat tedensko in s kar precej vztrajnosti, preden boste prišle do lepe gladke kože. Nikar ne drgnite na silo, da ne pride do nepotrebnega vnetja. Ko ste uredili prvi del postopka, bodo kreme delovale s polno močjo. Za preprečitev zategnjenosti, za večjo prožnost, občutljivo kožo in poškodovano na komolcih in petah vam priporočamo Darphin Intral Balzam, po vsem telesu pa uporabite Eucerin Anti Age Lotion.

Ariana Vetrovec, Cosmopolitan, julij 2004

 

Več: www.burda.si


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam