fbpx

Priimek

Moda

Se sicer prvič oglašam, se bom pa še kdaj, saj se poročim šele naslednje leto. Kljub temu že prebiram vaša mnenja – in hvala vam vsem, saj zelo pripomorete vsem nam, ki capljamo za vami….

Se sicer prvič oglašam, se bom pa še kdaj, saj se poročim šele naslednje leto. Kljub temu že prebiram vaša mnenja – in hvala vam vsem, saj zelo pripomorete vsem nam, ki capljamo za vami.

Zdaj pa ena temica, katera je sicer že bila malce načeta (morda še kaj več, a vseh tem resnično nisem odpirala).

Želela bi povprašati malce o mnenjih glede priimkov po poroki. Sama veliko izprašujem in opazujem in moram priznati, da malce pogrešam to, da se pri nas še ni bolj uveljavila miselnost, da ženske po poroki ohranijo svoj priimek in pika. Torej nič dodajanj. To je v zahodnem svetu že zelo razširjeno. Otroci pa lahko imajo potem priimek po očetu. Tako imamo npr. potem ženo Marijo Kovač, moža Janeza Novaka ter otroke Ano in Luka Novak. Jaz namreč ne želim spreminjati svojega priimka, moj bodoči pa si to nadvse želi. Nič bati, do poroke se bova midva vse lepo zmenila, tako da bo obema prav. Vas pa zgolj malce spodbujam, da poveste svoja mnenja.

Vir: http://med.over.net/phorum/read.php?f=74&i=9163&t=9163


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam