Shannen Doherty razkrila, da se ji je rak razširil na kosti

30. november 2023

Shannen Doherty razkrila, da se ji je rak razširil na kosti

30. november 2023

Shannen Doherty, ki je najbolj znana po vlogi Brende v seriji Beverly Hills, je dejala, da se ji je rak razširil na kosti, a da še ni obupala nad življenjem.

Shannen Doherty se že več let bori z rakom. Začelo se je leta 2015 z diagnozo raka dojke, ki je leta 2019 napredoval v 4. stadij, nato pa je junija letos sporočila, da so se ji rakave celice razširile še na možgane. Zdaj še na kosti.

O težki bolezni in njenem napredku je pred kratkim spregovorila za revijo People, za katero je dejala, da se še vedno bori in da ni obupala nad življenjem.

“Nočem umreti. Nisem še opravila z življenjem in nisem še opravila z ljubeznijo. Nisem opravila z ustvarjanjem. Nisem opravila z upanjem, da se bodo stvari obrnile na bolje. Preprosto nisem še opravila,” je dejala.

“Moj največji spomin šele prihaja”

Leta 2017 je bil rak v remisiji, a se je čez štiri leta spet vrnil. Takrat se je začela spraševati: “Zakaj jaz?” je razkrila v intervjuju za People. “Spraševala sem se, zakaj se je rak vrnil in zakaj v 4. stadiju? To te pripelje do iskanja večjega namena v življenju.”

Shannen zato ljudem sporoča, ni obupala in da še vedno upa, da bo lahko delala, medtem ko se spopada s svojo diagnozo.

Foto: Profimedia

“Moj največji spomin šele prihaja,” je povedala in dodala, da ob tem veliko moli. “Zbudim se in grem spat in se zahvalim Bogu, molim za stvari, ki so mi pomembne, ne da bi zahtevala preveč. To me povezuje z višjo silo in duhovnostjo. Moja vera je moja mantra.”

“Vem, da zveni smešno in noro, ampak samo bolj se zavedaš vsega in se počutiš tako blagoslovljenega,” je dejala in zaključila, da so ravno ljudje z diagnozo raka tisti, ki si najbolj želijo delati, saj “smo tako hvaležni za vsako sekundo, vsako uro, vsak dan, ko smo tukaj.”

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic