Igralko zaradi nošenja steznika obtožili, da promovira stradanje

06. marec 2024

Igralko zaradi nošenja steznika obtožili, da promovira stradanje

06. marec 2024

Po objavi na Instagramu so nanjo leteli številni očitki.

Anya Taylor-Joy je zaradi fotografij na Instagramu vzbudila kar nekaj ogorčenja. Pod obleko znamke Maison Margiela, ki jo je nosila na premieri filma Dune: Peščeni planet, 2. del, je namreč nosila tesen steznik, ki spominja na bolečo modo izpred sto let.

Na Instagramu je objavila serijo fotografij s premiere, pri čemer je prav s prvo fotografijo požela največ ogorčenja. Številni sledilci so jo po tem okrcali, da promovira staranje:

Foto: Instagram @anyataylorjoy
Foto: Instagram @anyataylorjoy

“Ali lahko nehamo normalizirati lakoto?” je zapisal en sledilec, drugi pa: “Ali se ne zavedaš, da so stezniki škodljivi za žensko zdravje?” Nekdo drug je dodal: “Nič v ponos in slab zgled za druga mlada dekleta.”

Foto: Profimedia

A ne glede na to je priljubljenost steznikov v zadnjih letih skokovito narasla. Nedvomno se za to lahko zahvalimo Kim Kardashian, ki je že dolgo pred Anyo ponosno nosila steznik – spomnimo se samo njene oprave na Met Gala leta 2019, ko je nosila kreacijo Thierryja Muglerja, ki je bila tako ozka, da se v njej ni mogla usesti.

In ne samo Kim, tudi druge slavne osebnosti so navdušene nad funkcijo steznika, a zdravniki opozarjajo, da gre za nevaren trend. Po njihovem mnenju je lahko nošenje steznika škodljivo za telo. 

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic