fbpx

Instagram zvezdnica je šokirala javnost z resnico o svoji podobi

Znani

Nekdanja Miss Universe pravi, da fotografije na njenem profilu prikrivajo resnico, ki ni tako krasna, kot jo dojema 4,2 milijona njenih sledilcev na tem družbenem omrežju.

Američanka in 27-letna lepotica Olivia Culpo, ki je naslov Miss Universe osvojila leta 2012, malo pred tem je postala še miss ZDA, je uspela v svetu modelinga in postala obraz več oglasnih kampanj, tudi L’Oreala. K nekdanjim dosežkom na lepotnih tekmovanjih je dodala še igralstvo, saj je nastopila v štirih filmih.

Sčasoma je mladenka, rojena v znamenju bika in v družini s petimi otroki, postala znana modna ikona Instagrama, ki se lahko pohvali s 4,2 milijona sledilcev. Njene fotografije dobivajo najmanj sto tisoč všečkov in pogosto tudi nekajkrat več, to pa v našem sodobnem svetu velja za dokaz velike priljubljenosti.

Olivia je brezhibno oblečena in našminkana, pod njenimi objavami so zapisi brez napake, na obrazu ima širok nasmeh, ki vsakogar prepriča. Toda pismo, ki ga je minuli teden napisala svojim sledilcem in javno objavila, razkriva vse prej kot ‘popolno’ osebo.

“Danes gledam razliko med tema dvema fotografijama in menim, da bi morala z vami deliti nekaj pomembnega. Na drugi sliki, videli jo boste, če kliknete znak za naprej na desni, ta fotografija je bila posneta pred nekaj meseci, sem bila v precejšnji depresiji,”

je priznala Olivia in razkrila podrobnosti:

“Bila sem brez apetita. Hrana mi ni dišala, preveč sem pila in kadila, nisem mogla niti spati, niti jesti. Vseeno sem se v tistih dneh slikala za Instagram in druga družbena omrežja ter se pretvarjala, da je vse super. Takrat sem v resnici doživljala zelo težke trenutke in stiska je iz mene v vseh pogledih naredila razvalino, tako na mentalni, kot čustveni in duhovni ravni, to pa se je odrazilo tudi na telesu.”

View this post on Instagram

Looking at the difference between these two photos today, and thought it was important to share something with all of you. 2nd photo, a few months ago: I was depressed. I had no appetite, was drinking way too much, smoking, couldn’t sleep, and couldn’t eat. But I was still taking photos on social media and pretending everything was great. I was going through a difficult situation that left me mentally, emotionally, and spiritually bankrupt and it had taken its toll physically. The feeling of despair is a relatable one, so I feel a responsibility to anyone else going through something difficult to say that it’s ok to not be ok. 1st photo is from the other day, and I am looking healthier. I have my appetite back and am treating my body correctly. We’re all too familiar with the “highlight REEL” of Instagram so I wanted to get REAL and tell you it’s not always as amazing as it seems. I’m sharing this because 1. I want to emphasize what we already know: Instagram is everyone’s best version of themselves and their lives. It can trick us into thinking everything is perfect in other’s worlds. Which is NOT true. We are all more alike than we think, navigating life with similar ups and downs; good times and bad. We never really know what someone is going through, so it’s unfair to judge/compare. 2. I hope this helps others who might be going through a hard time and feeling like they need to “have it all together.” Social media can create a crazy amount of pressure to live up to an idealistic standard of “perfection” (which obviously doesn’t exist!). Hard times happen and the most important part is putting one foot in front of the other, knowing the moment will pass, and being patient with yourself. No filter is going to take away from the normal ups and downs of life that we all have. Our imperfections/hardships make us all perfectly relatable, taking this journey through life together. I think the more we understand how connected that makes all of us, the easier and more rewarding this life journey can be. Love you guys!!!!!!! ❤️❤️❤️

A post shared by Olivia Culpo (@oliviaculpo) on

Občutek obupa je nekaj, s čimer se lahko vsak poistoveti, razmišlja priznana manekenka ter Insta ikona. Zato je začutila odgovornost, da vsem, ki se spopadajo s težkim obdobjem v svojem življenju, pove, da je povsem OK, če niso OK in to pokažejo.

“Prva fotografija pred vami je bila narejena čisto pred kratkim in na njej zgledam bolj zdrava. Tek se mi je povrnil in boljše skrbim za svoje telo. Večina nas pozna izraz ‘highlight reel’, to so najlepši kadri na družbenih omrežjih, zato sem vam želela povedati, da ni vedno vse tako bleščeče, kot je videti.”

Olivia Culpo pravi, da javno piše o tem, ker:

  • Hočem poudariti, kar skoraj vsi vedo: Instagram profil je najboljša verzija nas in našega življenja. Zato nas lahko prevara, da pomislimo, kako določeni ljudje živijo v popolnem svetu in imajo pravljično življenje. Toda to ni resnica.
  • Ljudje smo si bolj podobni, kot se tega zavedamo, vsak od nas po najboljših močeh pluje skozi življenje in doživlja tako vzpone, kot padce, ima dobra in slaba obdobja. V resnici ne vemo, skozi kakšne preizkušnje se prebija tisti, ki mu sledimo ali smo z njim prijatelji na družbenih omrežjih, zato je nadvse nepravično obsojati druge in primerjati sebe ali druge s to osebo.
  • Upam, da bo moj zapis pomagal tistim, ki imajo slabo obdobje ter se prebijajo skozi težave in imajo občutek, da ‘bi morali imeti vse, pa bi bili srečni’. Družbena omrežja z lahkoto ustvarijo nor pritisk, da bi morali vsi živeti idealno življenje po ‘popolnih’ standardih. Popolnost pa, kot vemo, ne obstaja!
View this post on Instagram

?? @si_swimsuit

A post shared by Olivia Culpo (@oliviaculpo) on

  • Težki časi pridejo za vsakogar, lahko povsem nepričakovano, zato je v takem obdobju najbolj pomembno iti korak za korakom, tudi če so majhni,ter se zavedati, da bo tudi to minilo. Pri tem moramo biti potrpežljivi do sebe in se imeti radi.
  • Ne obstaja filter, ki bi izbrisal ali odstranil življenjske vzpone in padce, saj jih doživlja prav vsak. Lahko se poistovetimo z nepopolnostjo in težavami ter skupaj hodimo skozi življenje. Menim tudi, da če bi bolje razumeli, kako nas težki trenutki v resnici povežejo, bi bilo naše potovanje skozi življenje lažje in v njem bi bolj uživali. Ljudje, ljubim vas!

Foto: Instagram


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam