Imajo doma ženo le za rezervo?

06. junij 2021
Imajo doma ženo le za rezervo?

Imajo doma ženo le za rezervo?

06. junij 2021
Profimedia

Si samski moški sploh upajo osvajati ali je to zdaj le na poročenih? Je za samske moške osvajanje prenaporno in si v resnici želijo le, da bi ga prava našla in osvojila?

Uporabnica na forumu je izrazila svojo skrb in potarnala, da je opazila, da samski moški sploh ne izražajo interesa za ženske in nobene ne osvajajo, med tem, ko poročeni to brez večjih težav počnejo. Ti osvajajo vse ženske, še posebej mlajše. 

So vsi samski plahi, nobenemu ni do žensk? Ali pa preprosto poročeni upajo več, ker vedo, da imajo za rezervo še ženo, če bodo slučajno neuspešni,” še dodaja. 

Iščejo pozornost  

Univerzitetna diplomirana socialna delavka in strokovnjakinja na forumu Zasvojenost in pomoč Andreja Verovšek, pojasnjuje, da kadar človek ni pomirjen s seboj, zadovoljen sam s sabo in v sebi trdno ne ve, kdo je in po kateri poti ‘naj’ hodi, bo vedno begal. Tako v svojih odločitvah, kot odnosih do drugih. Iskanje pozornosti izven sebe in izven intimnega odnosa z ljubljeno osebo, je možno razumeti znotraj tega konteksta.  

Dodaja, da je popolnoma naravno, razumljivo in zelo pogosto v družbi. Je tudi znak osebne rasti in del osebnega razvoja vsakega izmed nas. 

Profimedia

Ena izmed uporabnic na forumu komentira, da so poročeni zagnani za zapeljevanje ter pogosto izjemno vsiljivi. Z žalostjo dodaja, da so samski ravno obratno, čisto tiho in ne storijo pri ženskah čisto nič. 

Samo zabavali bi se 

Številni so se strinjali, da se poročeni res obnašajo neprimerno, samski pa so preveč prestrašeni ali ne resni. 

Samski se bojijo, da bi jih ženske vzele resno in zahtevale kaj več. Poročeni pa imajo občutek, da lahko na veliko osvajajo, saj če stvar postane preresna, se izgovorijo, da so ja poročeni in da so se samo malo zabavali,” komentira uporabnica foruma 

Profimedia

“Težko prenesem zavrnitev” 

Drugi so padli v debato o tem, da ni nujno, da vedno prvi korak naredi moški.  

Komentator pravi, da je samski in ne osvaja, saj strašno slabo prenaša zavrnitev. Dodaja, da je bolj mevžaste narave in so pri njem morale ženske narediti prvi korak.  


Po navadi sem jo pobrisal ob prvi priložnosti,” zaključuje.  

Zdaj si pa predstavljaj. Tip tak, kot si ti, ona taka kot jaz, ki si tudi ne upa narediti prvega koraka in potem ni nič, ker dva podobna skup vletita,” mu odgovarja druga 

Tretji meni: “Ja, potem pa domov sanjarit, kako lepo bi bilo v njenem objemu.” 

Glej, če ti je moški všeč in nič ne naredi, potem ti kaj ukreni. Več kot reci ne itak ne more. Vsaj ne sanjariš o ne vem čem. Poročeni, pa bi rekla, da pogosto malo osvajajo, da se počutijo žive … Upam, da večina ne bi šla koraka dalje,” dodaja četrta 

Štiridesetletnik je zapisal, da so ga na njegovo srečo celo življenje osvajale ženske. Na koncu ga je le prava osvojila in je v zakonu resnično srečen.  

Profimedia

Zapisal je še odgovor avtorici: “Sam ne osvajam drugih, ko sem v vezi, mi je pa zanimivo, da te ženske, kljub temu, da si v vezi na polno osvajajo, ko pa si samski, pa precej manj. Ne vem, čemu tako.” 

Strokovnjakinja Andreja Verovšek še dodaja: 

Nedolžne besede osvajanja lahko popestrijo vsakdan človeka, tako moškega kot ženske. Nahranijo ego, začinijo življenje. Kakšne so posledice teh “nedolžnih” dejanj, pa je vprašanje, ki si ga v trenutku miru lahko postavi vsak sebi. Pomembno je, kaj njemu to pomeni in zakaj tako ravna.” 

Avtor
Piše

T. Š.

Style. Več novic