fbpx

Imam 42 let: Nikoli si ne dovolim delati teh 10 napak!

Odnosi, slider

Kako na ljubezen gleda zrela ženska.

Pred kratkim smo zasledili članek psihologinje Elene Špundre, ki opisuje, kako na ljubezen gleda zrela ženska.

»Imam skoraj 42 let in včasih rada rečem, da ne verjamem v ljubezen, romantiko ali srečo »do konca svojih dni«. Do moških sem največkrat odprta in brez pretvarjanja jim dajem na znanje, kaj imam rada in kaj ne. Prav tako jim brez obotavljanja rečem, naj gredo k vragu.

Nisem pa od nekdaj bila taka. Moškim sem želela ugajati, jim kuhala, kupovala darila in čakala na njihova sporočila in bila pripravljena, da grem z njimi do konca sveta. Vsakič sem bila pripravljena, da se jim zaradi ljubezni popolnoma predam. Vendar zdaj, ko tega nisem več pripravljena, pomeni, da jih ne morem več ljubiti?

Ko smo mladi, se v življenju še iščemo in to lahko včasih tudi boli. Včasih je potrebno, da preveriš, kje so meje in testiraš samo sebe, da veš, kdo si. Zrelost je doba, ko se resnično srečaš sama s seboj. Po mladostniški zaslepljenosti in razmišljanju o žrtvovanju začnemo živeti zase.

To ne pomeni, da v življenju ne potrebujemo nikogar. Ali to pomeni, da smo postali uspešni, vase zaprti, polni usmiljeni ali osamljeni? Ne! Želimo ljubezen, toplino in razumevajoče odnose, kot takrat, ko smo bili stari 20 let. Toda do zdaj smo se naučili, da se vse stvari v zdravem razmerju vzajemne.

Zato ne počnem več teh stvari:

Ne čakam na klice in sporočila moških.

Ali pošljem sporočilo prva, ali pa izključim iz svojega življenja vse tiste, ki nimajo niti časa odpisati, da so zasedeni.

Ne želim iti na zmenek, če mi čas in kraj nista všeč.

Če moškega ne zanimajo naše želje in udobnost, potem se to ne bo dobro končalo. Takega moškega v življenju ne potrebujem.

Ne oprostim mu, če mi za rojstni dan ne kupi darila

Rada imam moške, ki zapravljajo denar za žensko, ki jo ljubijo. Ljudje, ki ne dajo nobenega denarja od sebe, so »škrti« tudi pri vsem ostalem. Če pa pri tem še pozabijo na datum, ki je za njihovo partnerko zelo pomemben, potem so dokazali, koliko jim v resnici pomeni.

Ne morem opravičiti lastnega neuspeha po 40. letu

To ne pomeni, da samo iščem denar. Ko smo bili mladi, smo eksperimentirali, poskušali, padali in opravljali različna dela. S 40. letom pa bi morali imeti neko dostojno kariero in prostor, kjer živimo.

Ne bom molčala, če mi kaj ni všeč

Ne bom obremenjevala moških z nenehnim pritoževanjem. Če mi ni všeč njegova hitra in nevarna vožnja, ne bom tiho. Ne bom dajala nobenih signalov in čakala, da bo opazil, ampak mu bom odkrito povedala, da vozi prehitro in da me je strah.

Ne bojim se postaviti kakršnega koli vprašanja in pripravljena sem na vse odgovore

Ko smo bili mlajši, smo se bali zastaviti vprašanja v zvezi z nečim, česar nismo razumeli. Nismo se hoteli izpostaviti, bali smo se, da bomo zasmehovani ali pa prestrašeni. Vendar pa si prav z nejasnostjo škodujemo. Ne želim biti več zasmehovana in zato sem pripravljena, da razjasnim vsa vprašanja.

Ne mešam seksa z ljubeznijo

Seks je lahko povezan z ljubeznijo, po drugi strani pa ni nujno, da imata sploh kaj skupnega. Ljubezen je zame, kadar moški poleg mene zjutraj molči, saj imam rada tišino, kadar ve, koliko žlic sladkorja mi da v kavo, kadar se spomni imena mojega psa, kadar mi popravi prenosnik in kadar me preseneti s čim lepim. Če ne obstaja nič od tega pomeni, da sva samo skupaj spala.

Nisem ljubosumna na njegove prijatelje ali prijateljice, niti na njegovo delo in na njegove otroke iz prejšnjega zakona

Če me moški ljubi, bo našel čas zame. To čisto razumem, saj imam tudi sama kariero in nenehno sem zasedena. Če si oba najdeva čas za drugega, pomeni, da je naš odnos dober in bo preživel. V nasprotnem primeru pa je čas za spremembo.

Nimam rada likanja in nikoli ne likam zaradi moškega. Če me ima rad, si bo majico zlikal sam!

Ne trudim se, da bi bila videti lepša zaradi moškega

Kadar spoznam nekoga novega, znam biti cinična in preveč iskrena. Ni me sram govoriti o svojih težavah. Nekdo, ki si me želi bolje spoznati, bo tako izvedel več o meni.

Imam skoraj 42 let in sem kot bambusovo steblo. Neposredna, močna, prilagodljiva in ne zelo zahtevna. Težko me je zlomiti in upogniti proti svoji volji. Življenjske težave so me učvrstile in še vedno si želim ljubiti. Nisem pa se več pripravljena žrtvovati za vse. Ljubezen je ustvarjanje in ne uničevanje ter žrtvovanje.«

 

Foto: Shutterstock


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam